BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
Élmény a kertben...
2012.09.08.
A GARDENA márka forgalmazója, a Husqvarna Magyarország Kft. a Föld Napja alkalmából országos rajzpályázatot hirdetett általános iskolás diákok részére, Élmény a kertben címmel. 2012. május 28-ig több ezer pályamű érkezett be, ezek közül Molnár Eszter művét értékelte a zsűri a legjobbnak.
A GARDENA márka forgalmazója, a Husqvarna Magyarország Kft. a Föld Napja alkalmából országos rajzpályázatot hirdetett általános iskolás diákok részére, Élmény a kertben címmel. 2012. május 28-ig több ezer pályamű érkezett be, ezek közül a te művedet értékelte a zsűri a legjobbnak. Gratulálunk!  

A rajzpályázatokat anyukám szokta keresni az interneten. A legjobbakat kinyomtatja számomra és én azok közül válogatok téma szerint. A versenyre be kellett küldeni a pályamunkát és a zsűri a legjobbak közül válogatott.  


Honnan jött az ötlet, hogy pont egy ilyen jellegű festményt készíts a pályázatra? Volt több elképzelésed, vagy rögtön ehhez a képhez fogtál hozzá?

A pályázat célja az volt, hogyan tudjuk kifejezni a gyerekek örömét és vidámságát a kertben. Több ötlet is az eszembe jutott, de végül ez az ötlet alakult ki. Számomra mindig nagy öröm, amikor a kertben felállított locsoló alatt a nagy melegben vidáman futkározunk. Ezáltal már magam elé is képzeltem a képet.  


Úgy tudom nem ez az első sikered, a 29. Fővárosi Általános Iskolai Komplex Vizuális Versenyen kerületi továbbjutó voltál, majd ugyanezen a versenyen a budapesti döntőben 8. helyezést értél el, majd a Született Informatikus.eu, a Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége által kiírt „Számítógépen innen és túl” országos rajzpályázat 3. helyezett és az Északerdő Zrt. által kiírt „Kedvenc madaram” országos rajzpályázaton 2. helyezett. Melyik eredményre vagy a legbüszkébb és miért?

Legbüszkébb a „Kedvenc madaram” című képemre vagyok. Mindig az volt a vágyam, hogy festhessek egy gyönyörű jégmadarat és ezzel a pályázattal ez valóra is vált.  


Mióta rajzolsz rendszeresen, "versenyszerűen"?  

3 évvel ezelőtt kerültem be először a fővárosi rajzverseny döntőjébe. Tulajdonképpen ekkor kezdődött az én versenyzésem. Most pedig már örömmel csemegézek a kiírt versenyek között.  


Milyen technikával dolgozol a legszívesebben? Hiszen láthattunk tőled vízfestékkel, tűzzománccal készített műveket illetve anyag szobrokat is.

A rajzolás alapja a grafika és a festés, ezeket mindig is szerettem. Itt folyamatos fejlődésre van szükségem. Időt minden nap szakítok rá és gyakorlok. A tűzzománc (rekeszzománc) számomra egy különleges élmény, mert csodálatos dolgokat lehet alkotni.  

Van-e kedvenc témád, amit kifejezetten szeretsz festeni?  

Festeni tájképeket szeretek a legjobban. Grafikában pedig tárgyakról, gyümölcsökről, virágokról és állatokról szeretek közeli képeket készíteni.  


Ki a rajztanárod és miben segített?  

A rajztanárom Mallár Gabriella grafikusművész, aki sokat segít nekem a felkészülésben. Az ötleteimet javítgatja, csiszolgatja, a kivitelezésben pedig mindig jó tanácsokat ad. Lépésről lépésre haladunk előre, szép türelmesen, hogy mindent alaposan megtanuljak. A tűzzománc témában Szendrei Judit nénitől tanulom e művészeti ág lépéseit.


Mik a jövőbeni terveid a rajzzal, festészettel kapcsolatban?  

Egyenlőre szeretnék nagyon jól megtanulni rajzolni, amihez rengeteg idő, nagy kitartás és sok gyakorlás szükséges. Hálás vagyok Istennek ezért az ajándékért az életemben és a szüleimnek azért, hogy ezt felismerték és maximálisan támogatnak engem!
Publikálta: Diósy Anna
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium