BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
Mester hármas a Wallenberg vetélkedőn
2012.05.25.
A Wallenberg emlékév egyik legfontosabb eseménye a Régen volt? Hol is volt vetélkedő?, melynek célja, hogy közelebb hozza a diákokat Wallenberg személyéhez, és ahhoz a hozzáálláshoz, amit a Vészkorszak alatt képviselt.
Az országos döntőnek a Raoul Wallenberg Humán Szakképzőiskola és Gimnázium adott otthont. A versenyzőknek az izgalmas, kreativitást igénylő feladatok után kellett bemutatniuk az előre elkészített prezentációjukat. A bemutatónak a középdöntőre elkészített dolgozatot, holokauszt túlélővel készült interjút kellett feldolgoznia.

A versenyen iskolánkat két csapat is képviselte, akik igen szép eredményeket értek el.

A Shalom Budapest csapat tagjai -Cserkó Abigél, Eggendorfer Noémi, Tóth Zsófia Sára és Dénes Áron- bravúros módon biztosították helyüket a döntőben és végül az előkelő negyedik helyet szerezték meg a salgótarjáni Uzoni Gimi csapattal döntetlenben. Az Uzoni Gimi csapat tagjai a következők voltak: Papp Marcell, Gyetvai Rebeka, Kovács Petra és Nagy Jázmin.

A Kiátójel csapata pedig vegyes Bornemisza-Fazekas felállás volt. A Kiáltójel kiemelkedően magas pontszámának köszönhetően, megnyerte a versenyt. A csapat tagjai voltak: Petrőcz Jordán és Szilágyi Annamária (Bornemisza) illetve Dinai Fanni és Dezsényi Balázs (Fazekas).
Interjú a csapatokkal
A helyszínen interjú is készült a csapatokkal, melyet itt lehet megtekinteni!
Publikálta: Holló Balázs
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium