BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Újra Erdély - Határtalanul program: Sepsiszentgyörgy, április 18-24.
2018.02.07.
Tényleg, mit nekünk te zordon Kárpátok és az Alföld a magyarság vágyálma, vagy az erdélyi medencék és havasok is lázba hozzák fantáziánkat?
Tényleg, mit nekünk te zordon Kárpátok és az Alföld a magyarság vágyálma, vagy az erdélyi medencék és havasok is lázba hozzák fantáziánkat?

A négy éve Erdélyben is elkezdett szellemi honfoglalás a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceummal való együttműködésben az idei tanévben is folytatódik. Az április 18-24-ig tervezett úton megismerkedünk Erdély kulturális és természeti érdekességeivel, képet kapunk nemzeti fejlődésünk speciális erdélyi ágáról és vizsgáljuk a párhuzamokat is az erdélyi és magyarországi fejlődés között. Az idén is elnyert Határtalanul pályázat jóvoltából az eddigieknél jobb körülményeket tudunk biztosítani. Részvételi díj kb. 16-18000 Ft lesz, (később pontosítunk) ami tartalmazza a biztosítást is.

A jelentkező diákok nem passzív befogadók, hanem már aktív résztvevői lesznek a program keretein belül zajló tevékenységeknek, amelyeket a sepsiszentgyörgyi diákokkal közösen valósítunk meg (diákok fogadása, iskolánk bemutatása, idegenvezetés, közös sport, kulturális délután-est, vetélkedő, tablókészítés stb...).

Az egyhetes tanulmányi út várható programtervezete
Nagyszalonta – Nagyvárad – Királyhágó – Csucsa – Kalotaszeg – Kolozsvár (Mátyás szülőháza, Bábes-Bolyai Egyetem, várfal, Főtér, Református kollégium) – Marosvásárhely (Kultúrpalota, Teleki Téka, Vár) – Segesvár – Sepsiszentgyörgy – Kisbacon – Szent Anna-tó – Kézdivásárhely – Kovászna – Csomakőrös – Zágon – Brassó – Prázsmár – Csukás vagy Bucsecs – Gyulafehérvár – Nagyenyed – Torockó

Érdeklődés az osztályfőnököknél!
Erdély 2016
Korábbi erdélyi utunk videója
Publikálta: Magyary Ferenc
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium