BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai vendégségben a BPG Zeneiskolájában
2020.02.12.
A „Határtalanul!” program keretében immár másodjára iskolánkba látogatott a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum zenész csapata négy tanáruk, köztük az iskola igazgatónője, Sebestyén-Lázár Enikő kíséretében. Színes budapesti programjuk keretében a mai napon ellátogattak a Bornemisza Péter Gimnázium Újszász utcai intézményegységében működő Zeneiskolánkba, hogy megismerkedjenek az ott folyó zeneoktatással.
Ebben a tanévben a Bornemisza Péter Gimnázium Zeneiskolája egy szép épülettel gyarapodott, ahol a zeneórák, mind az egyéni, mind a csoportos zeneoktatás tekintetében, méltó helyet kaptak a tágas épületben, amit a gyerekek „kastélynak” neveznek szép tornya miatt. A mai napon az Erdélyből, Sepsiszentgyörgy városából érkezett zenész diákok és kísérőik abban az élményben részesültek, amikor sok kis lelkes zenét tanuló diák együtt énekel egy kórusban és egy zenekarban zenél. Az iskola gyerekkórusával együtt énekeltek vendégeink, valamint szem- és fültanúi lehettek a vonós zenekar mai próbájának, amit Bánfi Judit hegedűtanárnő vezetett. Úttörő munkát végeznek, ugyanis eddig a helyszűke miatt nem volt lehetőség ennyi lelkes kis zenésszel zenekart alapítani, de ennek is eljött az ideje, mihelyst ilyen tágas térre jutottak.

Köszönjük a betekintési lehetőséget!
Áldott zenés napokat, sok sikert és jó előmenetelt kívánunk a Bornemisza Péter Gimnázium Zeneiskolája tanárainak és növendékeinek!

A fotókon: Életképek a mai nap zenés pillanataiból
(Fotók by Füziné Madarász Róza)
Publikálta: Füziné Madarász Róza
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium