BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Bornemisza Hangja 2018
2018.04.04.
Március 27-én új helyszínen került megrendezésre a Bornemisza Hangja döntője: a gimnázium január végén elkészült új auditóriumában.
A zártkörű elődöntő után 32 versenyző jutott tovább ének és hangszer kategóriában, a dalszerzői pályázatra pedig három dal érkezett. A zsűri tagjai: Balogh Ferenc, Kötő Gabriella, Joób Gergely és Oromszegi Bence voltak.
 Az énekesek között idén több fiú lépett fel, mint lány, ami a díjak arányában is megmutatkozott: I. helyezett: Debera Csillag Virág 12.d; II. helyezett: Ceglédi Dávid 11.c; III. helyezett: Czinege Johanán 11.c. Az erős mezőny miatt két különdíj is kiosztásra került: Harmath Dávid 12.d és Szabó Izsák 11.d részére.
A hangszeres mezőnyben négy zongorista, három hegedűs, két fuvolista, két gitáros és egy tenorkürtös mérte össze tudását. A zsűri döntését megnehezítette, hogy klasszikus és jazz stílusban nehezen összemérhető, ugyanakkor magas színvonalú produkciók hangzottak el. Hosszas tanakodás után a következő díjak kerültek kiosztásra: I. helyezett: Horváth Noémi 10a zongora; II. helyezett: Nagy Balázs 9.ny fuvola; II. helyezett Pálhegyi Ármin 9.c zongora.
A dalszerzői pályázat három dalát Varga Szabolcs és Pánczél Tamás bírálták el, a következő sorrendben kerültek kiosztásra a díjak: I. helyezett: Sipos Glenda 11.a: Úgy szeretsz; II. helyezett: Fenyvesi Eszter 12.c: Olyan nagy a te kegyelmed; III. helyezett: Cserkó Lídia 12.c: Szeretem az Ég Urát.
A verseny műsorát színesítette az is, hogy három versenyző szülői zongora illetve gitár kísérettel adta elő darabját, ezen kívül az egyik leány édesapja dalát énekelte.
Köszönjük a versenyzők részvételét, a szülők támogatását, a lelkes közönség tapsviharjait, valamint a zsűri tagjainak és a rendezvény lebonyolításában résztvevőknek a munkáját.
Harmath Ágnes szervező, énektanár
Publikálta: Harmath Ágnes
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium