BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Nem sokat kerteltünk, inkább iskolakertbe mentünk…
2015.09.28.
Környezettanulmány a 4.B-vel
Jó, hogy ilyen sokáig tartott a nyár, így a 4.b-vel a környezet órán kellemes napsütésben tehettünk sétát a az iskolaudvaron.
A  Növények a környezetünkben témakörhöz kapcsolódva meglestük vadiúj, szépen gondozott, dúsan termő iskolakertünket hónunk alatt tolltartóval és környezet füzettel. Osztályverseny keretei között jegyzetek és rajzok készítését kapták feladatul a csapatok, miközben zöldség-féléket, gyümölcsfa csemetéket és kerti virágokat kellett keresniük, megfigyelniük. A jó munkamegosztásnak is döntő szerepe lehetett a versenyben. Megfogadtuk, amit iskolakertünk védnöke Gyuri bácsi, Bálint gazda, azaz dr. Bálint György mondott: „Az iskolakert a tanítás, a szemléltetés kiváló eszköze, olyan konyhakerti és ökológiai bemutatótér, ahol a tanulók a természethez közelebb kerülve…a  nevelési-oktatási program mellett belelátást kapnak a természetes környezetbe, amely lehetőséget nyújt számukra a kerti növény-, rovar- és madárvilág testközelből való megismerésére.”
A kutató munka eredményeinek megbeszélése, kiegészítése, valamint, hogy miért fontosak számunkra ezek a növények, és, hogy ki lesz a győztes, az a következő környezet órák feladata lesz. 
https://youtu.be/TBqnHAqDQUk
Publikálta: Pénzes Ferencné
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium