BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Otthonbolygó
2016.06.15.
Az Otthonbolygó című projekthetünk fő célja az volt, hogy a gyerekeknek segítsünk értelmezni az emberiség és önmaguk helyét a világban.Az univerzumból jutottunk el közvetlen környezetünkig. Mit is jelent ez?
Az Otthonbolygó című projekthetünk fő célja az volt, hogy a gyerekeknek segítsünk értelmezni az emberiség és önmaguk helyét a világban. Az univerzumból jutottunk el közvetlen környezetünkig. Mit is jelent ez? Megvizsgáltuk a bolygók elhelyezkedését, színeit stb., majd megfigyeléseinket felhasználva a tantermünkben makettel modelleztük őket. A nap izgalommal teli fénypontja az volt, mikor a bolygókat elhelyeztük a plafonon, kimérve a távolságokat lekicsinyítve (pl.: 1,3millió Km= 1,3 m). Modelleztük a bolygók mozgását, az idő múlását. A következő fókuszpont a kontinensek voltak, mely témát a nagy ötödikesek által készített és vezényelt társasjátékok segítségével ismertünk meg. Terepasztalt készítve eljutottunk körülöttünk lévő dombokig, hegyekig, folyókig stb., ahol örömmel helyeztük el a műanyag- illetve általunk készített állatkáinkat, növényeinket. Ezek után tapasztalatokat gyűjtöttünk az állatkertben, hogy a kontinenseknek milyen tipikus állatfajai vannak.
Az utolsó napon a gyerekek által szabadon választott állatról volt lehetőség előadást tartani szüleik számára, akik idejüket nem sajnálva - nagymamák, nagypapák, apukák, anyukák, 36-an -, büszkeséggel telve hallgatták gyermeküket.
 
Turai Krisztina, Kérdyné Kata
Publikálta: Kérdy Katalin
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium