BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Körzeti és országos győzelem az anyanyelvi Bolyai csapatversenyen
2014.12.09.
Bornemiszás diákjaink többszörös győzelmet söpörhettek be a Bolyai anyanyelvi versenyeken
A Bolyai anyanyelvi csapatversenyen iskolánk több csapata is elindult. Az első fordulón már 4 megye csapatai mérkőztek meg egymással, ez volt a kelet-pesti körzet. Jelentősen próbára tette már ez a forduló is a gyerekek tudását, hiszen a 8. évfolyamon 54 csapatból most is csak a legelső jutott tovább az országos fordulóra. Sajnos 8.-os csapatunk a bosszantó 2. helyig jutott, de ehhez a kiemelkedő eredményhez is gratulálunk Bakucz Barnabásnak, Kalmár Dánielnek, Molnár Dánielnek és Szerőczei Filemonnak.
7. évfolyamon a 31 csapatból viszont a Tornádó3-as csapatunk fölényes pontelőnnyel megnyerte a fordulót, így elkezdhettük „tornádó” sebességre kapcsolva az országos versenyre való felkészülést nem csak tanulmányi szempontból. Ugyanis a rendelkezésünkre álló tíz munkanap alatt ilyenkor színpadra kell állítanunk egy 4 perces darabot is.
A Mikulás napján Budapesten megrendezett versenyre az ország minden tájáról érkeztek a megyék legjobbjai – legalábbis az anyanyelvi tudás szempontjából nézve. Az egész napos verseny szintén egy írásbeli teszttel kezdődött. Izgalomból bőven kijutott aznapra, hiszen már délben újabb eredményhirdetés következett: ki a legjobb 6 csapat, aki továbbjut a szóbeli fordulóra. Ezt az akadályt is vette a csapat, így következhetett a szóbeli forduló, amely két rövid feladatból és a szabadon választott színdarab előadásából állt. Mint néző, nyugodtan elmondhatom, hogy öröm volt nézni a gyerekek kiállását, rátermettségét és élvezetes előadását (Karinthy Frigyes Tegezés című vicces kis darabját dramatizálták). A legutolsó eredményhirdetésen már feszülten toporogva vártuk, hogy minél később hangozzon fel a nevünk, hiszen az első helyezetteket csak a legvégén jelentik be. És megtörtént! A Tornádó3-as csapatunk a tavalyi 3. helyezett, a tavalyelőtti 2. helyezett, végre idén megszerezte az országos 1. helyezést. Gratulálunk a nagyszerű csapatnak, név szerint: Ritz Juliettnek, Tusnády Simonnak, Varga Petrának és Vass Dávidnak.
Tanulmányaikhoz továbbra is sok sikert és az Úr támogatását kívánjuk!
Publikálta: Lajkó Anita
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium