BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Körzeti és országos győzelem az anyanyelvi Bolyai csapatversenyen
2014.12.09.
Bornemiszás diákjaink többszörös győzelmet söpörhettek be a Bolyai anyanyelvi versenyeken
A Bolyai anyanyelvi csapatversenyen iskolánk több csapata is elindult. Az első fordulón már 4 megye csapatai mérkőztek meg egymással, ez volt a kelet-pesti körzet. Jelentősen próbára tette már ez a forduló is a gyerekek tudását, hiszen a 8. évfolyamon 54 csapatból most is csak a legelső jutott tovább az országos fordulóra. Sajnos 8.-os csapatunk a bosszantó 2. helyig jutott, de ehhez a kiemelkedő eredményhez is gratulálunk Bakucz Barnabásnak, Kalmár Dánielnek, Molnár Dánielnek és Szerőczei Filemonnak.
7. évfolyamon a 31 csapatból viszont a Tornádó3-as csapatunk fölényes pontelőnnyel megnyerte a fordulót, így elkezdhettük „tornádó” sebességre kapcsolva az országos versenyre való felkészülést nem csak tanulmányi szempontból. Ugyanis a rendelkezésünkre álló tíz munkanap alatt ilyenkor színpadra kell állítanunk egy 4 perces darabot is.
A Mikulás napján Budapesten megrendezett versenyre az ország minden tájáról érkeztek a megyék legjobbjai – legalábbis az anyanyelvi tudás szempontjából nézve. Az egész napos verseny szintén egy írásbeli teszttel kezdődött. Izgalomból bőven kijutott aznapra, hiszen már délben újabb eredményhirdetés következett: ki a legjobb 6 csapat, aki továbbjut a szóbeli fordulóra. Ezt az akadályt is vette a csapat, így következhetett a szóbeli forduló, amely két rövid feladatból és a szabadon választott színdarab előadásából állt. Mint néző, nyugodtan elmondhatom, hogy öröm volt nézni a gyerekek kiállását, rátermettségét és élvezetes előadását (Karinthy Frigyes Tegezés című vicces kis darabját dramatizálták). A legutolsó eredményhirdetésen már feszülten toporogva vártuk, hogy minél később hangozzon fel a nevünk, hiszen az első helyezetteket csak a legvégén jelentik be. És megtörtént! A Tornádó3-as csapatunk a tavalyi 3. helyezett, a tavalyelőtti 2. helyezett, végre idén megszerezte az országos 1. helyezést. Gratulálunk a nagyszerű csapatnak, név szerint: Ritz Juliettnek, Tusnády Simonnak, Varga Petrának és Vass Dávidnak.
Tanulmányaikhoz továbbra is sok sikert és az Úr támogatását kívánjuk!
Publikálta: Lajkó Anita
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium