BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Simonyi Zsigmond helyesírási verseny - kerületi győzelem
2015.03.25.
A magyar anyanyelvű versenyek közül talán a legnehezebbnek számító helyesírási verseny kerületi fordulóján sikerült megszerezni Tusnády Simon, 7. osztályos tanulónak az első helyet, és ezzel a lehetőséget a budapesti fordulón való részvételre
A magyar anyanyelvű versenyek közül talán a legnehezebbnek számító Simonyi Zsigmond helyesírási verseny kerületi fordulóján sikerült megszerezni Tusnády Simonnak az első helyet. Erre iskolánkban évek óta nem volt példa, ugyanis a verseny anyaga rendkívül nehéz, és csak az első helyezett jut tovább a budapesti fordulóra. Még azonos pontszámok esetén sincsen két továbbjutó, ilyenkor szigorú szabályok alapján döntik el, ki lesz az első, második, harmadik helyezett. A versenyt egyébként egyórás parázs szakmai vita követte Simon és egy másik fiú dolgozatának közel azonos pontszámáról. Csak egy héttel később tudtuk meg, hogy a verseny főszervezőjének  véleménye alapján egyértelműen Simon a továbbjutó.
A versenyen szintén szép eredményt ért el Murányi Zsófia 8. osztályos tanulónk, aki mindössze 1 ponttal maradt el az első helyezettől. Gratulálunk a szép eredményekhez és sok siket kívánunk Simonnak a budapesti fordulón!
Publikálta: Lajkó Anita
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium