BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
1956-os megemlékezés az Újszász utcában
2015.11.03.
Október 23-a, nemzeti ünnepünk előtti napon az Újszászban nagy szervezkedés vette kezdetét. Az osztályok egy verseny keretében vettek részt a tematikus napon, melynek minden eleme a rákosi rendszer elleni forradalomhoz kapcsolódott.
Október 23-a, nemzeti ünnepünk előtti napon az Újszászban nagy szervezkedés vette kezdetét. Az osztályok egy verseny keretében vettek részt a tematikus napon, melynek minden eleme a rákosi rendszer elleni forradalomhoz kapcsolódott. Minden felsős osztály három csopotra oszlott, melyek közül az egyik tablókat készített  a forradalom előzményeiről, lefolyásáról és következményeiről, a másik egy vetélkedőn vett részt, a harmadik pedig egy alsós osztály számára készített valamilyen foglalkozást (beszélgetést, jelenetet stb.) az ünnep alkalmából. Mindenki lázasan dolgozott, hogy elnyerje a főnyereményt, egy finom tortát!
Az 5-6. osztályok közül végül a 6. a 1., az 5. a 2., a 6. c pedig 3. helyezett lett.
7-8. évfolyamon 1. helyezést ért el a 7. d, 2. a 8. d, 3. pedig a 8. a lett. Gratulálunk a győzteseknek! Azon kívül pedig bízunk benne, hogy mindenki több ismerettel, és a szabadság jelentőségének mélyebb megértésével zárta a napot!
Publikálta: Lajkó Anita
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium