BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Nagyszabású Bolyai-verseny az Újszászban
2015.11.12.
November 6-án nagyszabású verseny szervezését vállalta el iskolánk: a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny területi fordulóját.
November 6-án nagyszabású verseny szervezését vállalta el iskolánk: a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny területi fordulóját. Iskolánkban 59 csoport, 240 gyerekkel került elhelyezésre. Pénteken 13 órakor kezdetété vette a lázas készülődés: tanárok és önkéntes gyerekek tucatjai takarítottak, pakoltak, rendezték a termeket, és készítették fel röpke egy óra alatt az iskolát a versenyzők fogadására. A verseny jó hangulatban telt, a szülők és a kísérő tanárok −a visszajelzések alapján − jól érezték magukat, barátságosnak és kellemesnek találták iskolánkat. Reméljük, lehetőségünk adódik legközelebb is vendégül látni őket!

Iskolánk eredményei sem sikerültek rosszul. Egy 5. osztályos csapat (Bán Evelin Anna, Grüll Abigél, Horváth Jakab, Kasztner Martin) területi 12. helyezést ért el, egy 7. osztályos csapatunk (Ferentzi Noémi, Gombos Zsigmond, Mikecz Pálma, Nagy Balázs) területi 13. helyezést, a 8. osztályos csapatunk (Grüll Benjamin, Ritz Juliette, Tusnády Simon, Vass Dávid) pedig bekerült az első 6 közé. Ők izgatottan várják a jövő heti eredményhirdetést, díjkiosztót, ahol kiderül: ki a legelső csapat, mely képviseli Budapestet az országos döntőben. Gratulálunk a gyerekek nagyszerű teljesítményéhez.
Lajkó Anita
Publikálta: Lajkó Anita
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium