BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Olvasás napja – olvasás éve a Bornemiszában
2017.09.06.
Az olvasás olyan tevékenység, amely a mellett, hogy az egyik legnagyobb örömforrás, a tanulás, a gondolkodás, sőt a személyiség fejlődésének egyik alapja! A 2017-18-as tanévben szeretnénk elérni, hogy minél több diákunk ébredjen rá az olvasás örömére, tapasztalja meg, mekkora élmény belemerülni egy érdekes könyvbe!
Pénteken, 2017. szeptember 8-án az "Olvasás Napja" alkalmából az Újszászban rendhagyó órákat tartunk, ahová vendégeket hívunk meg az olvasás népszerűsítésére, felnőtteket és diákokat, illetve szülőket, akik arról mesélnek majd, hogyan szerették meg a könyveket, hogyan kaptak rá az olvasásra, illetve milyen olvasnivalót ajánlanának a gyerekeknek.
A gyerekek is behozhatják nyári olvasmányaikat, vagy olyan könyvet, amit épp most olvasnak, hogy bemutassák a többieknek.
Ezen a napon könyvvásár is lesz az Újszász aulájában, ahol minden korosztály számára kaphatók lesznek minőségi könyvek, s a megtekintésen kívül vásárolni is lehet majd.
Elindítjuk éves könyvajánló versenyünket, melynek során mindenkinek lehetősége lesz rátalálni számára inspiráló olvasmányokra.
Szívesen fogadunk jó minőségű, gyerek- és ifjúsági könyveket a könyvtár, illetve az osztálykönyvtárak számára. A felajánlásokat az osztályfőnöknek kérjük továbbítani!
 
Vigyázat! Az olvasás egyéniséget okozhat, és súlyosan megnövelheti a fantázia kockázatát! A további mellékhatásokról kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!
 
 
Publikálta: Lajkó Anita
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium