BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Olvasás napja az Újszászban
2017.09.20.
Rácuppantunk a könyvekre!
Szeptember 8-án, pénteken az Újszászba olyan vendégeket hívtunk – apukákat, anyukákat,  fiatalokat és  gimiseket – akik mondhatni „megrögzött olvasók”. Minden felsős osztályban látogatást tettek ketten-ketten, és arról beszélgettek a diákokkal, hogy ők miért és mit szeretnek olvasni, miért mondhatjuk, hogy az olvasás az egyik legjobb, legélvezetesebb dolog a világon. Be is hozták egyik-másik kedvenc könyvüket, és bemutatták őket hallgatóságuknak. A felsősök örömmel fogadták, hogy ezúttal nem tanáraik, hanem úgymond „külsősök” igyekeztek rávenni őket az olvasásra, átadva saját tapasztalataikat, élményeiket egy közvetlen, jó hangulatú beszélgetés keretében. Sokan mondták utána, hogy nagyon élvezték ezt a programot.
Mindeközben az aulában az erre az alkalomra kialakított olvasósarokban könyveket lehetett nézegetni, „kóstolgatni”. Az egyik asztalnál pedig a Pagony könyvesbolt képviselője kínált könyvcsemegéket, melyeket meg is lehetett vásárolni. A délelőtt folyamán több osztály is meglátogatta az aulában működő könyves pultot és olvasósarkot.
Az alsósoknál ezen a napon szülők látogatták meg az osztályokat, beszélgettek a gyerekekkel, felolvastak nekik kedvenc történeteikből. Nincs is jobb módszer az olvasásra nevelésben, mint a személyes példamutatás, az olvasmányélmények átadása és a felolvasás.
A hónap végére elindítjuk könyvajánló versenyünket is, amely reményeink szerint szintén hozzá fog járulni az olvasás megszerettetéséhez diákjaink körében! 
Publikálta: Lajkó Anita
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium