BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Luther és a reformáció verseny második fordulójának feladatai
2018.02.13.
Programtervezetek készítése a hitújítás üzeneteinek népszerüsítésére
II. forduló feladatai
 
Minden csapat készítsen két projekt napra program-tervezetet.
A két projekt nap közös témája: a csapat iskolájának névadóját, illetve az adott régió keresztény ébredési mozgalmait kell népszerűsíteni. A keresztény ébredési mozgalmak napjainkig értendők.

Szabadon lehet választani, hogy a kidolgozott tervezetek csak egy, vagy több kiemelkedő személyiségre összpontosítanak, illetve abban sincs megkötöttség, hogy a különböző ébredési mozgalmak közül melyikre, vagy melyekre fókuszálnak a program-tervezetek. 
Az egyik projekt napot a csapat iskolájában tanuló keresztény diákok számára kell tervezni, a másik projekt napot az adott település (ahol az iskola működik) nem keresztény lakosai számára kell megtervezni.

Olyan két tervezetet kell összeállítani, amelyek hatékonyan szolgálhatják a keresztény értékek megismertetését és népszerűsítését nem keresztény emberek számára, illetve a keresztény identitás megerősítését keresztény diákok körében.
Mindkét program-tervezetnek egy-egy programpontját részletesen ki kell kidolgozni, s erről az összesen két kiemelt fontosságú programpontról részletes elképzelést kell mellékelni. 
 
A két programtervezet és a kiemelt két programpont zsűri általi értékelésekor a fő szempontok a következők lesznek: 1. ötletesség, 2. figyelem felhívó jelleg, 3. hatékony meggyőző erő, 4. megvalósíthatóság.
 
Az elkészült munkákat 2018. március 31-ig kell beküldeni a  Lutherverseny@bpg.hu címre.
 
Az első fordulóban szerzett pontszámok összeadódnak a második fordulóban szerzett pontszámokkal és az így kialakult összesített pontszám dönti el, kik vesznek részt a verseny döntőjében.
 
Jó munkát kívánunk:
A verseny szervezőbizottsága
 
 
Publikálta: Hunyadi Károly
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium