BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Bornemiszás győzelem!
2011.04.09.
Mező Levente beszámolója a budapesti vers- és prózamondó versenyen elért győzelméről
 2011 márciusában budapesti vers- és prózamondó versenyen vettem részt, ami a Marcibányi Téri Művelődési Központban lett megrendezve.
    De először hadd magyarázzam el, hogy lehet eljutni egy ilyen budapesti versenyre! Minden kerületi vers- és prózamondó előtt meghirdetnek egy iskolai versenyt. Hogyha azt megnyered, továbbjutsz a kerületire. Hogyha azt is megnyered, akkor jön a budapesti. Tehát egy egész győzelem sorozatot kell megnyerned a  budapestiig. Na, de térjünk vissza a versenyre!
      Először egy megnyitón kellett részt vennünk, amit a színházteremben tartottak. Itt mutatták be a zsűrit is. Az 5-6. osztályos prózamondók kategóriájában kb. 25-en voltunk. A zsűri is mondott egy bátorító beszédet, majd kezdetét vette a verseny.
    Nagyon erős mezőny volt, de hát egy budapesti verseny azért budapesti! Én Lázár Ervin: Gyere haza, Mikkamakka! című írásából mondtam egy részletet. Miután minden szereplő diák sorra került, a zsűri 40 perc gondolkodási időt kért, majd újra behívtak minket. Minden gyerek feszült volt. Ilyenkor mindenki kap egy emléklapot, akkor is, ha esetleg nem kerül be az első tízbe (az első tíz versenyző ugyanis nem csak emléklapot, hanem oklevelet is kap). A zsűri, amikor odaadta az emléklapot, minden gyereknek mondott egy pár szót, amiben értékelték a produkciót. Engem olyan gyorsan „elintéztek", hogy azt gondoltam: „Na, most még 7. sem leszek, mint tavaly."  Amikor az oklevelekre került a sor, a tetőpontjára hágott az izgalom.
    Hátulról előre haladtak a díjazásban. Már a harmadik helynél tartottak, és még mindig nem szólítottak engem. Aztán a zsűri bejelentette, hogy kettő első és kettő második helyezés mellett döntöttek, annyira nehéz volt választani a sok kiváló előadás közül.  Másodiknak sem szólítottak. És legutolsónak felcsendült a zsűri hangja: MEZŐ LEVENTE! Így hát, én lettem az egyik első helyezett! Nagy siker ez számomra, és büszke vagyok rá! Köszönettel tartozom szüleimnek és tanáraimnak, akik segítettek a felkészülésben.
Mező Levente, 6. a osztályos tanuló
Publikálta:
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium