BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Árpád háziak az Újszász utcában
2013.03.07.
A teljes Árpád-kor volt a témája az Újszász utcai 6. évfolyam házi történelem vetélkedőjének. A négy osztályt képviselő 3-3 fős csapatok nemes küzdelme célja nem csak a győzelem öröméért volt, hanem az is, hogy kik képviselhetik iskolánkat a nagy hagyományú Szent László történelem versenyen.
A vetélkedő, hat különböző feladatot kellett megoldani a vaktérképen való tájékozódástól, a történelmi források és képek felismerésén át egészen a „saját monda” megalkotásáig, melynek receptje a következő: Végy egy valóban élt királyt, tégy hozzá egy kis párbeszédet, valami különös eseményt, meg két kitalált, de korhű szereplőt és az egészet lehetőség szerint egy kis tanulsággal is fűszerezd. Elmondhatjuk, hogy e délutánon a fordulatokban sem volt hiány. Hiszen a pontrablásos feladatokban (ahol kis merészséggel és gyors kapcsolással jól el lehet húzni, de rossz válasz esetén gyorsan veszíteni is!) bőven akadt példa az izgalmas filmek fordulataival vetekedő helyzetekre. Mégis, a Párbaj munkacímet viselő forduló még ezt is jócskán túlhaladta, ahol a négy csapat két-két tagja mérkőzött meg egymással, majd a továbbjutók kaptak lehetőséget a legnehezebb kérdések után járó pluszpontok begyűjtésére. Levezetésként végül a már említett „igazi” Árpád-kori monda megírására került sor némi hozott anyagból.
A hatodik évfolyam négy csapata derekasan megküzdött az első helyért, mely egyben azt is jelentette, hogy a győztesek képviselhetik iskolánkat a kerületi Szent László versenyen. Ez a 6.c csapatának sikerült. A csapat tagja: Molnár Eszter, Molnár Dániel és Szerőczei Filmeon.  Gratulálunk!
Csatolt fájlok:
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium