BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Sikerek a fizikaversenyeken!
2013.05.16.
Ebben az évben kilenc tanuló képviselte iskolánkat a Kerületi Fizika Versenyen.
Ebben az évben kilenc tanuló képviselte iskolánkat a Kerületi Fizika Versenyen. A hetedikesek között Horváth Lili 1. helyezett lett, a nyolcadikosok - Gerencsér Noémi, Illés Máté és Lakatos Josua - megosztoztak a 2. helyen, Szerőczei Filemon pedig 3. lett a hatodik évfolyamon. Kiemelkedő eredményt ért el Zaszlavik Hanna, aki ötödikesként az 5. helyezést szerezte meg hatodik osztályosokkal versengve.

Immár harmadik éve jelentkezünk az Öveges József Országos Fizikaversenyre is. Ez különleges kihívás a diákok számára, mert több anyagrészt előre meg kell tanulniuk, hiszen a feladatok megoldásához az egész általános iskolai tananyag ismeretére szükség van. Idén öt tanuló indult az első fordulón. Nagy Roland hetedikesként indult, és kerületi 5. helyezést ért el. Lakatos Josua elsőként, Mátyus Kirill harmadikként szerzett jogot a 2. fordulón való részvételre, amely már a fővárosi forduló .
A verseny április 9-én volt. Nagy örömünkre Josua a budapesti általános iskolások között ötödik lett, így május 24-én utazik Győrbe az országos döntőre, amelyhez sok sikert kívánunk és drukkolunk neki!

Szerkesztette: Réthelyi Judit és Szocsák Ildikó
Publikálta: Gál-Szabó Edina
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium