BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Élménybeszámolók a Medvematekról
2015.04.28.
Ahogy az első helyezettként továbbjutók látják
 
Egyik kedvenc versenyem lett a Medvematek, nemcsak azért, mert kint voltunk a szabad levegőn, hanem mert már a kezdetektől a szokványos gyomor görcsberándulós, nagyon teljesíteni akarós matekverseny hangulat helyett egy sokkal vidámabb és felszabadultabb légkör volt. Érezni lehetett, hogy a csapatok többsége azért jelentkezett, hogy jól érezze magát, sokat nevessen, túrázzon és közben érdekes rejtvényeket oldjon meg, nem pedig azért, hogy helyezést érjen el – bár nekünk végül még ez is sikerült. Nekem nagyon jó csapatom volt, akik mindig visszarángattak a földre, mikor elrepültem volna egy kicsit a komplex számok egyenesén, vagy azon merengtem, hogyan is kezelhetném a 220!-t a számológépben anélkül, hogy kiakasztanám. Igazi élmény volt a verseny, alig várom, hogy újra összejöjjön a csapat a döntőben. Őszintén tudom ajánlani a medvematekot mindenkinek, beleértve azokat is, akiknek nem a matek a kedvenc tantárgyuk, mert még így is garantált élmény lesz.

Ja, és minden versenyző kap csokit! ;)

Sári

Nekem is nagyon jó élmény volt!!!! Már az eredményhirdetés előtt eldöntöttem, hogy biztos, hogy megyek jövőre is :)
Jól éreztük magunkat és mellesleg feladatokat oldottunk meg. Tetszett, hogy térképpel kell járkálni a hegyen és hogy rengetegen voltunk. Szép volt az idő, jó volt a társaság, profi volt a szervezés és még pihenni is lehetett közben. Egy ilyen versenyt nem éri meg kihagyni :)

Szasza

Számomra is meghatározó élmény volt a Medvematek, főleg a csapat miatt. Jól ki tudtuk egészíteni egymást a különböző helyzetekben. Sok fajta feladat volt, ami mind különböző gondolkodásmódot igényelt. Így vagy ugyanarra a megoldásra jutottunk, vagy hallgattunk a másikra és elfogadtuk az ő eredményét. A verseny közben sok vicces helyzet is adódott, emellett beszélgethettünk és egy kellemes napot is együtt tölthettünk. A megmérettetésen több csapat is részt vett a Bornemiszából, ezért néha össze futottunk, aminek szintén örültünk. A végén mindenki kellemeset csalódva hagyhatta el a helyszínt, mivel több Boris csapat is hallhatta a nevét az eredményhirdetésen. Összességében nagyon élveztem és én is csak ajánlani tudom mindenkinek, még annak is, aki nem annyira kedveli a matematikát vagy kevésbé érzi sikeresnek magát benne.

Lilla
Publikálta: Szocsák Ildikó
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium