BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Érdekel, hogyan néz ki egy 4, 5 vagy 6 dimenziós kocka?
2016.09.03.
Matematika szakkör általános iskolásoknak és gimiseknek
Érdekel, hogyan néz ki egy 4, 5 vagy 6 dimenziós kocka, vagy, hogy hogyan mutat egy hópehely mikroszkóp alatt? Szívesen rajzolnál optikai illúziókat, vagy készítenél dodekaéder alakú naptárat? Szereted a logikai feladatokat és az izgalmas rejtvényeket? Szívesen beszélgetnél matekos furcsaságokról, mint a pi szám, vagy a különböző végtelenek? Akkor a Matek szakkör pont neked való!

A Matematika szakkör a tavalyi tanévben indult el heti rendszerességgel. A szakkör célja, hogy az érdeklődő diákoknak a matematika egy olyan érdekes, különleges oldalát mutassa be, amire a tanórák keretein belül nem lenne lehetőség, így szerettetve meg velük ezt a tudományágat. A sok érdekes és látványos téma mellett volt lehetőségünk közös kirándulásokra, mozizásra is.

A szakkör első sorban az általános iskola felső tagozatos diákjainak van meghirdetve (bár természetesen a kisebb, de lelkes fiatal elméket sem utasítjuk el).

Emellett idén gimnazisták segítségét is várjuk, akik szívesen tartanának foglalkozásokat. Egy ilyen alkalom természetesen közösségi szolgálatként is elszámolható, azonban ennél jóval több hasznod is származhat belőle. A matematikának ezen területei rendkívül szórakoztatóak, és itt sok hasonló érdeklődésű gimnazistával, csillogó szemű kisiskolásokkal, nagy és elismert matematikusokkal találkozva tehetsz szert igazán értékes tudásra. Ha sikerült felkelteni az érdeklődésedet, keress bátran engem, vagy Csaba Zsolt tanár urat az iskolában, vagy írj e-mailt a zscsabakukacbpg.hu e-mail címre.

Zaszlavik Sára
Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium