BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
"Salátabár" Salgótarjánban
2017.11.14.
November végén iskolánk régi tanára, Turai Krisztina tanárnő tematikus napot szervezett egészség témakörben a 6-12. évfolyamosok számára Salgótarjánban. Több meghívott vendég mellett az Újszász utcai telephelyről Orbán Katalin tanárnővel kettesben mi is ellátogattunk hozzájuk. Megcsodáltuk a gyönyörű iskolaépületet, és élveztük a velük eltöltött időt.
Egy rövid, az egészséges táplálkozással kapcsolatos előadás után, 100 diákkal, saláták, zöldségmártogatósok, zöldséges túrókrém készítésébe kezdtünk. Az alapanyagokat a Lidl áruházláncból szereztük be. ( Ez itt a reklám helye :)  Tehettük, hiszen a tavalyi nyertes Lidl pályázat összegéből még erre is futotta.)
Terítési versenyt is hirdettünk. Az alapanyagokat egyforma menyiségben kapták meg az asztaloknál. Vegyes életkorú tanulókból, összesen tíz csapat mérhette össze a tudását. A kezdeti bátortalanságok után nagyon ügyesen dolgoztak a diákok. Ízletes, egészséges zöldséges ételek készültek el másfél óra alatt. Természetesen a díjakat is egészséges finomságokból állítottuk össze.
Nagyszerű volt látni a lelkesedésüket, és élvezetes volt velük együtt dolgozni. Köszönjük a meghívást. 
Publikálta: Reményi Ilona
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium