BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Országos sikerek az Újszászban matematikából és fizikából
2017.06.20.
Szorgalom és tehetség. Nincs kiválóság e kettő nélkül, igazi jelesség pedig csak ott van, ahol találkoznak. (Baltasar Gracián)
A Bolyai csapatversenyek szervezői azt vallják, hogy az együttdolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben. Diákjaink körében is nagy népszerűségnek örvendenek ezek a csapatversenyek.

A Bolyai Matematikaversenyen 19, a természettudományi versenyen 17 négy fős csapat indult el idén. Matematikából 4 díjazott csapatunkból egy az országos fordulóra is továbbjutott, ahol 9.helyezést értek el.
A csapat tagjai: Birovecz Bátor 7.a Marton Olivér 7.b Szabó Milán 7.c Szikorszky László 7.d

A természettudományi versenyen 3 díjazott csapat közül szintén volt országos döntőbe jutó. Ők 2. helyezést értek el.
A csapat tagjai: Vasics Enikő 7.a Birovecz Bátor 7.a Szabó Milán 7.c Szikorszky László 7.d

A Jedlik Ányos Fizikaversenyen idén 15 diák vett részt sikeresen. Szabó Milán 7.c osztályos tanuló szoros versenyben továbbjutott az országos döntőre, melyet Nyíregyházán szerveztek meg. Nagyon izgalmas három szakaszból álló versenyen végül 3. helyezést ért el.

Az Öveges József Fizikaversenyen 20 diák indult. Közülük négyen a második fordulóba is bejutottak. Végül, ami iskolánkban eddig még nagyon kevés diáknak sikerült, ketten az országos döntőn való részvételhez is megszerezték a jogot. Ez a két diák Mikecz Pálma 8.c osztályos tanuló, és Birovecz Bátor 7.a osztályos tanuló. Bátoron kívül az országból csakhárom hetedikes jutott el Győrbe a döntőre.

Végül, de nem utolsó sorban a kerületi versenyekről is essen pár szó.
A Sas Elemér Fizikaversenyt idén – már nem először – a Bornemisza csapata nyerte. A csapat tagjai: Bottlik Krisztina 7.a Birovecz Bátor 7.a Kasper Tamás 8.b Surányi Dániel 8.b

A kerületi matematikaversenyt szintén a mi diákunk nyerte: Birovecz Bátor 7.a Minden versenyzőnknek szívből gratulálunk!

Írta: Réthelyi Judit és Lepenye Mária
Publikálta: Gál-Szabó Edina
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium