BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
FŐZŐSHOW!
2020.01.30.
Men Sovanara (Sovi) KONYHAFŐNÖK-beli élményeiről beszélt az iskolánk Újszász utcai telephelyén, miközben bemutatót tartott az egyik ötödikes osztálynak technika és életvitel óra keretében.
Só (vi), ami SHOW!

Men Sovanara (Sovi) nevét sokan ismerik az iskolánkban. Kambodzsai származású fiatalember, akihez sok-sok tekeresi tábor élménye fűződik. Eddig kedves, humoros Kiviként ismerhették a diákok, aki hol a konyhában, hol némelyik napi játékos program állomásvezetőjeként bukkant fel egy-egy turnusban.

2018-ban azonban a Konyhafőnök c. televíziós főzőshow-ban is láthattuk őt versenyezni, ahol egészen a döntőig jutott. Ezekről az élményeiről beszélt az iskolánk Újszász utcai telephelyén, miközben bemutatót tartott az egyik ötödikes osztálynak technika és életvitel óra keretében.

Séfként fontos küldetésének tartja, hogy az egészséges táplálkozást népszerűsítse a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt. Ennek megfelelően menüjében a téli szezonális zöldségek kapták a főszerepet. Mivel a kambodzsai konyhát is jól ismeri, igyekezett ennek a térségnek az ízeit is becsempészni a menüjébe: Sütőtökpüré naranccsal bolondítva, csirkemell burgonyával, ázsiai ízvilágra hangolt uborkaszalag, kapros zöldségmártás.

A diákok boldogan kóstolták meg az ínycsiklandozó végeredményt.
Publikálta: Reményi Ilona
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium