BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Nyitott oktatás
2012.12.20.
A gyerekek elküldték kérdéseiket, amire a legtökéletesebb, a leghitelesebben válaszokat dr. Vass László állatorvos adhatta meg.
December 6-án a 3/b-be nem a Mikulás ,hanem Misi apukája érkezett.
Már régóta vártuk rendhagyó környezetismeret óránkat. A gyerekek elküldték kérdéseiket, amire a legtökéletesebb, a leghitelesebben válaszokat dr. Vass László állatorvos adhatta meg.
Ő kezdetben  arról kérdezgette a gyerekeket, hogy szerintük vajon mi kell ahhoz, hogy valaki állatorvos lehessen.  Aztán felvette munkaruháját, amit ámulattal figyeltünk. A diákok válaszaikban leginkább a sok tanulást említették, majd kis segítséggel végül eljutottunk a nagyobb igazságig az állatszeretet fontosságáig. Doktor úr a tanulók kérdéseit  felolvasva egyenként válaszolt a kérdés feltevőinek, majd a továbbiakban felmerülőkre is.  A válaszait szemléletesebbé téve olykor gyorsan a táblához ugrott és gyönyörű rajzával szemléltette pl. a béka légy-elkapási mechanizmusát. Előadásának második részében  érdekes, egyedi szemléltető eszközeire fókuszáltunk, amik a táblára voltak felhelyezve. Mind ezek emellé a témához kapcsolódó könyveket nézegethettünk. Ezt követően madarakról, halakról és az emberi szemről tudtunk meg fontos dolgokat. Hogy érdeklődésünket fokozza, tengeralattjárók, fényképezőgépek, repülőgépek mechanizmusáról is beszélt. Nem tagadva, hogy a feltalálók az állatvilágban meglévő folyamatokat tanulmányozva alkotják meg gépeiket, találmányaikat. Az órák peregtek és észre sem vettük, hogy már az első órától a harmadikba érkeztünk. Végül szeretnék idézni az emlékkönyvünkbe leírt üzenetekből:
„ Nagyon köszönöm a 3.b rendkívüli érdeklődését és aktivitását a témáink iránt. Nagy élmény volt, hogy végig figyeltek két órán keresztül és együttműködőek voltak. „ dr. Vass László
Gyerekek: „Nagyon tetszett az előadás és köszönöm.”
                „  Érdekes volt az előadás. Nagyon köszönöm, hogy itt volt és, hogy ilyen jó előadást csinált.”
                  „Ez nagyszerű volt bárcsak még lenne egy ilyen előadás. 
Publikálta: Kérdy Katalin
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium