BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
ANGOL NYILVÁNOS BESZÉD VERSENY
2015.03.11.
A nívós, nemzetközi előadó verseny (IPSC) elődöntőjén bornemiszások és vendégdiákok öt perces, érdekfeszítő beszédekkel indultak a leghatásosabb előadó címért. Az első helyezett, Rácz Zsófia a Brit Nagykövetségen képviseli majd az iskolánkat az országos fordulóban.

Második alkalommal került megrendezésre iskolánkban a nemzetközi nyilvános beszéd verseny (International Public Speaking Competition) területi elődöntője. Bornemiszás diákjaink mellett a Leövey Klára Gimnázium és a Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola tanulói indultak.

 

Az előre megadott témát – „A kultúra nem luxus, hanem alapszükséglet” – öt perces előadásban, jól megszerkesztve, érdekfeszítően tálalták a jelentkezők. A tartalmas, igényes közlendő mellett a fő cél az volt, hogy a beszélők érzelmileg megindítsák a hallgatóságot és érzékelhető hatást gyakoroljanak a közönségre.

 

Minden versenyző (9-12. osztályig) felkészülten érkezett és dicséretre méltó bátorsággal, nyelvi és intellektuális színvonallal adta elő érveit, gondolatait vagy éppen megindító történeteit. Egy élmény volt hallgatni őket! Az 5 fős zsűrinek ezért nem volt könnyű kijelölni a győztest. Minden versenyzőnek szívből gratulálunk!

 

Iskolánkból Rácz Zsófia (12.A) jutott be az országos döntőbe, melyet a Brit Nagykövetségen rendeznek március végén. Onnan a győztes útja Londonba visz majd, ahol összemérheti az előadói képességeit más országok diákjaival is.

 

Drukkoljatok Zsófinak, és jövőre gyertek ti is versenyezni!

 

 

 

 

 

Publikálta: Horváth Hajnalka
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium