BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Hálaadás az Újszász utcában
2015.11.28.
'A hálaadás megnyitja az élet teljességét. Amink van elég lesz, vagy még több. Az elutasítást elfogadássá változtatja, a káoszt renddé, a zavarodottságba világosságot hoz. Egy egyszerű ételt is lakomává tesz, egy házból otthon lesz, az idegenből barát. A hálaadás értelmet ad a múltunknak, békét hoz a jelennek és látást ad a jövőre.' Melody Beattie
' A hálaadás megnyitja az élet teljességét. Amink van elég lesz vagy még több. Az elutasítást elfogadássá változtatja, a káoszt renddé, a zavarodottságba világosságot hoz. Egy egyszerű ételt is lakomává tesz, egy házból otthon lesz, az idegenből barát. A hálaadás értelmet ad a múltunknak, békét hoz a jelennek és látást ad a jövőre.' Melody Beattie
Ezt a mottót választottuk idén az Újszász utcai iskolában a Hálaadás napi megemlékezéshez, ami mindig egy jó alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és őszintén elgondolkodjunk ne csak azon a bátor tetten amit az Amerikai honalapító atyák vittek végbe, amikor még az életüket is kockára tették a szabadság reménységéért, hogy a Biblia Istenét szabadon, jó lelkiismerettel szolgálhassák, és csodálatos kegyelmet kaptak a túlélésre, és arra is , hogy megvessék a lábukat az új világban, a banditák és az indiánok földjén, hanem azon is, hogy ennek a tipikusan Amerikai ünnepnek egyetemes üzenete van. Minden embernek, aki valaha is megfordult itt a Földön, van oka a hálaadásra, az élet egyszeri és csodálatos ajándékáért, a terített asztalért, amivel a Teremtő vár mindenkit, és a sok jóért, ami nap mint nap történik velünk, a hétköznapi csodákért, ahogy ránk süt a nap az égből, vagy ahogy megérint Isten szeretete egy szóból, egy mosolyból, vagy egy ölelésből.
Az iskola már hétfő óta nyüzsgött a készülődéstől. A gyerekek három feladatot kaptak, amivel készülniük kellett a Hálaadásra. Osztálydekorációs versenyt hirdettünk,másodsorban egy rövid színdarabbal, vagy jelenettel kellett készülniük, amely feldolgozta  a a)Hálaadás történetét, b) egy életképet mutatott be a Mayfloweren,c) ahogy egy amerikai család ünnepli ma a Hálaadást, vagy d) egy igaz történetet dolgozhattak fel a háláról. A harmadik feladatuk a sütivásáron való részvétel volt, ahol minden osztály egy szépen felékesített standdal és finomabbnál finomabb sütikkel és szendvicsekkel várta a vásárlókat. A bevételt idén is felajánljuk a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának.
Vendégeink is érkeztaek a gimnáziumból. A több segítő mellett Matos Izsák és Nagy Barnabás 13. osztályos tanulók két nyelven, angolul és magyarul tolmácsolva számoltak be az Amerikai hagyományos ünneplésről. Az alsósokat is vendégül láttuk, és nem utolsó sorban minden diák többszörösen is kifejezte háláját azok felé akik nap mint nap fáradoznak értük. Tanárok, takarítók, sofőrök, konyhán dolgozók is kaptak kis 'Köszönet' kártyákat. 
A program végén a 8.-osok feltették az i-re a pontot, mikor elénekelték nekünk az Amazing grace illetve az eredményhirdetéskor az Oh happy day C dalokat.
Nagyon jó nap volt! Bárcsak minden nap Hálaadás nap lenne !
Publikálta: Borbély Rita
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium