BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Találjátok ki, hol vagyunk!
2016.02.18.
Szerdai „Mystery Skype session” néven elnevezett rendhagyó angolóránkon egy interaktív barkóba játék részesei lehettünk.
Részleteiben kifejtve – két osztály játszott kérdezz-feleleket az opcionális, „igen” és „nem” válaszokkal Skype- kapcsolaton keresztül, hogy kiderítsük egymás tartózkodási helyét és nemzetiségét. A találgatás csaknem félórán át növelte a kíváncsiságot. A kérdésekre adott válaszok szűkítették a lehetőségeket, de ugyanakkor még több kérdést vontak maguk után és annál jobban kellett mindenkinek használatba vennie angoltudását és földrajzi, kulturális ismereteit.
Az Európai Uniós tagság, a megnyert foci VB, és a félsziget is nyomra vezethetett volna bennünket, azonban a találgatásoknak a gyros, mint nemzeti étel említése vetett véget. Ekkora már biztosak voltunk a külföldi osztály kilétéről, ám mi még fokozni akartuk az izgalmat azzal, hogy nem árultuk el nekik, hogy megnyertük a játékot. Ehelyett találgattunk tovább. Jól sült el a tréfa, és végül kiderült, hogy ők görög diákok. Viszont mi még mindig megfejtetlen rejtély maradtunk számukra. Próbáltunk segítő támaszpontokat nyújtani nekik, és nemsokára ők is megtalálták a tippjeikhez, Ausztriához és Szlovákiához közel álló országot.
Itt vége is szakadt volna a webkamerás hívásnak, de szerencsére még tudtak időt szakítani a meglepetésre, amivel erre az alkalomra készültünk. Be akartunk mutatni egy morzsát a magyar kultúrából, így felzendült a híres népdal a „Tavaszi szél vizet áraszt”. Gitárjátékkal egybekötött énekünket ámulva hallgatták a görög tanulók.
 
Ágoston Eszter 11.D
Publikálta: Horváth Hajnalka
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium