BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Szülő
Biztos jó, ha rajta vagy a Facebookon, vagy képet teszel fel?
2011.06.10.
Kérdés nélkül is felismeri az arcokat a Facebook A közösségi oldal arcfelismerő funkciója tavaly már elérhető volt Amerikában, a napokban nálunk is megjelent a szolgáltatás.

Biztonsági szakértők szerint aggályos, hogy a technológiát a netezők előzetes megkérdezése nélkül aktiválta a Facebook. Az arcfelismerő funkció abban segíti a felhasználókat, hogy ha feltöltenek egy fotót, kényelmesen jelölhessék be a képen látható ismerősöket.

A Facebook ugyanis kielemzi a képeket, és megkísérli felismerni az azon látható személyeket. Bár automatikusan nem címkézi fel a képen látható arcokat, az új funkció automatikusan felkínálja a fotó feltöltőjének, hogy leokézza a megjelölt embereket, ha valóban ők láthatók a képen.

A biztonsági szoftvereket fejlesztő Sophos cég a blogján írottak szerint nem tartja szerencsésnek, hogy a funkciót a Facebook automatikusan aktiválta minden felhasználónál.

A szolgáltatást egyébként ki lehet kapcsolni, ekkor az adott felhasználó nevét sosem fogja felkínálni az oldal a fotókon való bejelölésre.

Ha eddig nem gondoltad át, tedd meg most...

Forrás: Atv.hu
Publikálta: Opauszki László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium