BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Szülő
A média hatalma kinek a hatalma? Miért vágynak a fiatalok arra, hogy sztárok legyenek?
2011.10.15.
Ha értékadásban egymás mellé teszünk egy felfuttatott sztárt és egy több nyelven beszélő professzort, mi jön ki belőle?
Már régen elgondolkoztam azon, hogy mennyire igazságtalan az, hogy valaki a média színpadán a semmit mondó cselekedeteivel, vagy épp a leg deviánsabb dolgaival fel tud emelkedni, rajonganak érte, és sajnos a fiatalok egyre többen vágynak az ilyen szintű ismertségre.

Talán azért van, mert ma ezekkel az értéktelen dolgokkal jobban lehet érvényesülni, anyagilag meggazdagodni, mint a tanulással, vagy kutatómunkával. De igazságos ez?

Te vágysz erre a népszerűségre? Te szeretnéd, ha gyermeked tv-sztár lenne? Én nem.

Azok az ismerőseim, akik benne voltak ebben a népszerűségben, mind azt mondták, hogy belül féltek, egyedül voltak, megvetettek voltak, kihasználták őket, stb.

Lehet, hogy pillanatnyilag, az adott pillanatban élmény, de mi a következménye? Ki tudná felsorolni az évekkel ezelőtti tehetségkutatók győzteseit vagy résztvevőit? Hol vannak? Hogy érzik magukat?

Nekünk, szülőknek meggyőződésem szerint az a feladatunk, hogy gyermekeinket a keresztény erkölcsöknek és életmódnak megfelelően neveljük, tereljük, igazgassuk. A sztárság nem cél kell hogy legyen. hanem eszköz.

Iskolánk alapítójának a HIT Gyülekezetének dicséretzenekara tele van sztárokkal, de egy sem menne vissza a média világába mégegyszer. Mind szerény és alázatos, a sikereit nem magának, hanem Istennek tulajdonítja, sőt, ha méltatják őket, akkor sokan inkább arrébb állnak, holott igazunk van, nagyon nagy áldást jelent ezreknek a munkájuk, ezúton is köszönet érte nekik.

A média pont ennek az ellenkezőjét sugallja és váltja ki. A siker érdekében bármit meg kell tenni, semmi sem drága, stb. EZ NEM ÍGY VAN!

A mostani tehetségkutatók teljesen átformálják a fiatalokat, rájuk sem lehet ismerni. Kinek a felelőssége az, ha gyermeked erre vágyik, és pont ezért?

Máté 16,26    Mert mi haszna az embernek abból, ha az egész világot megszerzi, de a lelke károsodik? Milyen váltságdíjat ad az ember a lelkéért?

A károsodik szó azt is jelenti, hogy büntetésben részesül, ítélet alá kerül.

Márk 8,36      Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megszerzi, de a lekle kárt szenved?

Luk. 9,25       Mert mit használ, ha az ember megszerzi az egész világot, önmagát pedig elpusztítja, vagy romlásba dönti?

(a bibliai idézetek a Szent Pál Akadémia fordításai)

Megéri? Hány fiatalt láttunk már "elvérezni" ezen az úton.


Szülőtársaim! Ne ezt az életet kívánjuk gyermekeinknek!
Publikálta: Opauszki László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium