BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Szülő
Tegnap egy fantasztikus élményben volt részem
2012.02.03.
Tegnap ígéretemhez híven elmentem a fogadóórára. Ennek humoros történetét olvashatod
Valószínűleg én vagyok csak így egyedül, de azért leírom, és letesztelheted magadat, vajon te is így jártál volna, vagy te jobban odafigyelsz gyermeked iskolai tanulmányaira.

Az első trauma akkor ért, mikor belépve az iskolába eszembe jutott, hogy nem tudom, melyik osztályba jár a fiam. Azt tudtam, hogy hányadikba, de azt nem, hogy a,b,c,d. Azért foglalkoztam tanulmányaival valamelyest, ezért az osztályfőnök nevét azt tudtam, és a portán ezek alapján el tudtak igazítani.

Ok, de ki tanítja? Jött a második szembesülés azzal, hoyg alig tudok olyan tanárt, aki az én gyermekemmel foglalkozik az iskolában.

Feleségem segítségemre sietett, és telefonon mondott pár nevet. Ő természetesen képben volt ezekben.

Fogalmam sem volt természetesen, hogy kit, hol keressek, de segítő szülők akadtak szerencsére.

Voltak tanárok, akik kissé megdönbenve tapasztalták, hoyg én jelentkeztem be, de nagyon jól elbeszélgettünk a fiamról, nagyon hasznos információkhoz jutottam, jutottak ők is tőlem.

Persze akadt olyan kedves anyuka is, aki úgy mutatott be egy kedves tanárnőnek, hogy kerestem, de nem tudom ki az, ezért bemutat bennünket így több év távlatából búcsúzóul. Köszönöm "kedvességét" ez úton is neki.

Jött a szülői értekezlet.

Érdekes, hasznos, és konstruktív volt. örültem, hogy elmentem.

Több apukával találkoztam, volt, aki egyedül, volt aki a feleségével, voltak tanárok, akik, mint szülők járták a kollégákat, és itt szeretném megemlíteni, (remélem nem veszi ki) iskolánk igazgatóját is, aki mint szülő páztázta a termeket.

Ha azt gondoltuk eddig, hogy ha lenne valami gond gyermekünkkel, akkor úgyis szólna a tanár, vagy alkalmanként találkozunk velük, akkor megbeszélhetjük a dolgokat, akkor vajon egy igazgató, vagy tanár, miért "megy le" szülőbe?

Azért, mert az a rendje a dolgoknak, azért vannak ezek a napok, órák, hogy a tanár-szülő kapcsolatot építsük.

Mindig volt indokom, miért nem mentem el ilyen rendezvényekre, ez a nők dolga, nekem dolgoznom kell, és biztosan ezer indokot tud bárki elmondani.

Szerintem próbáld ki, nem oylan borzasztó, előre be lehet írni a határidőnaplóba ugyanúgy, mint az üzleti tárgyalásokat.

LEGYÉL TE IS AKTÍV SZÜLŐ!
Publikálta: Opauszki László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium