BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Tájékoztató a megerősítő oltásról
2022.01.06.
Harmadik oltás felvétele
Tisztelt Szülők!
 
Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy 2022. Január 04-én a Nemzeti Népegészségügyi Központ új ajánlást adott ki a 12 – 17 éves korosztály részére felvehető 3. megerősítő, Covid elleni védőoltással kapcsolatban. A második oltás felvétele után legalább 4 hónapnak (ajánlottan 4 – 6 hónapnak) kell eltelnie a 3. oltás felvételéig. A harmadik oltás felvételéhez a Kormányhivatal kizárólag Pfizer oltóanyagot biztosít.

Mivel a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet, a megerősítő oltás azonban ismét 80-90%-ra képes emelni a védettséget.

Ennek a korosztálynak az oltást lehet kérni a háziorvostól is, illetve regisztráció nélkül januárban délutáni időpontban bármelyik oltóponton.

Az 5-11 éves korosztály számára az oltási lehetőség kizárólag az erre kijelölt kórházi és járóbeteg-szakellátó intézményekben, valamint házi gyermekorvosoknál történhet előzetes regisztráció és időpontfoglalás alapján biztosított.

A 12 évesnél idősebb korosztály részére biztosított kampányoltás helyszínek és időpontok januárban, ahol továbbra is lehetőség nyílik a mind az első, mind a második, mind pedig a harmadik oltások felvételére:

A 10. kerületben felvehető oltás időpontja: 2022. Január 11., kedd 9.00 -13.00 óra között.
Helyszíne: Kőbányai Szent László Gimnázium, 1102. Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 28- 34.

A 16. kerületben felvehető oltás időpontja: 2022. Január 11., kedd 12.30-14.00 óra között.
Helyszíne: Rácz Aladár Zene, Tánc, Képző és Iparművészeti Alapfokú Művészeti Iskola, Budapest 1165 Táncsics utca 7.

Az oltások felvételéhez minden esetben - így a második és harmadik oltás esetén is - elengedhetetlen, hogy a diáknál legyen az aláírt, kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozat, valamint a korábbi oltáskor kapott oltási igazolás. 

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!
 
 
Publikálta: Horváth Hanna
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium