BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Rendkívüli szombati tanítási nap az Újszászban
2014.10.19.
„Ez a szombat munkanap. A tanításon a részvétel kötelező.” Van értelme a szombati munkanapoknak? Csináljuk úgy, hogy legyen!
Rendkívüli tanítási napot tartottunk szombaton az Újszász utcai általános iskolában.
Próbáltuk nem teletömni a napot, hanem a „kevesebb több lehet” elvet alkalmazva értelmes, aktuális és főleg hasznos tanulási tevékenységgel tölteni a rendelkezésre álló öt órát.
-          Volt a gimnazisták által tartott nyelvi csalogató, ami a gimnáziumban kötelező második nyelv választását kívánta segíteni. A „docendo discimus” program eme évek óta tartó, már hagyományos része nagyon népszerű a nyolcadikosok között. Ha nem is derült, derülhetett ki, hogy a francia, a német, vagy a spanyol a leghasznosabb nyelv, azt biztosan megállapíthatta minden résztvevő, hogy az előadást tartó gimnazisták biztosan jól választottak és hasznosnak, fontosnak tartják az általuk tanult nyelv elsajátítását és ennek a folyamatnak nem is az elején tartanak.
-         Iskolánk 18. évét kezdtük szeptemberben. Nagykorúak leszünk! Úgy gondoltuk, hogy az udvariassági normák kialakítása és megerősítése ebben a korban már halaszhatatlan és első lépésként e kérdéskörben szerveztünk a felső tagozatosok számára foglalkozásokat.
-         A természettudományos képzés színvonalának emelése sürgős feladatunk. Érdeklődés felkeltés, motiválás céljából a hetedik-nyolcadik évfolyam tanulói érdekes csapatversenyben vehették részt. Földrajz, biológia, kémia, fizika, matematika tantárgyak tananyagában fellelhető ismereteket szerezhettek, eleveníthettek fel, sőt alkalmazhattak kreatív, izgalmas feladatokban.
-         A törvényben előírt kötelező mindennapos testnevelés sem maradhatott ki, melynek teljesítéséhez kitoltuk sportpályánk határait és ismét birtokba vettük a repteret.
-         Alsós tanulóink gyümölcsnap keretében készültek az őszi-téli időszak vitaminban szűkösebb napjaira, melynek beszámolója hamarosan megjelenik.
 
Minden szervezőnek köszönjük.
Publikálta: Szekeres Gita
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium