BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Suli-Motivátor első találkozója
2018.01.17.
Suli-Motivátor első találkozója
2017. november 17-én került sor a Suli-Motivátor első találkozójára. Ez a program azzal a céllal indult, hogy az iskolások közelebb kerülhessenek a gyakorlati élet dolgaihoz, érdekes emberekkel találkozva.
A Hit Rádió épületében Kauzál Alexandrától kaphattak betekintést a média világába a gyerekek és szüleik. Megismerhettük a média hasznos oldalát, láthattuk hogyan és miért születhetnek média-hazugságok, bátran kérdezhettünk a témával kapcsolatban, majd az előadás végén izgalmas kvízjáték és értékes nyeremények vártak a gyerekekre. Mindezek után belecsöppenhettünk a televízió nyüzsgő életébe, szemünk előtt elevenedtek meg a díszletek és a különféle stúdiók. A 17.45-ös Híradó kezdetét élőben láthattuk a vezérlőből, s a Híradó műsorvezetőivel is alkalmunk nyílt beszélgetni kulisszatitkokról, érdekes sztorikról, bakikról, akik közvetlenségükkel igazán belopták magukat a gyerekek szívébe. Hálásak vagyunk érte, hogy az ATV és a Hit Rádió munkatársai - Bednárik Imre hírigazgató, Szekeres Katalin és Tóth Géza kézzel foghatóvá tették számunkra a média világát.

Az élményeket jól tükrözik az alábbi beszámolók:
"Fantasztikus élmény volt az ATV meglátogatása. Az előadás utáni rész nagyon izgalmas volt, amikor bemehettünk a stúdiókba. Ennyi lámpát, mikrofont, kamerát még soha nem láttam egy helyen. De később kiderült, hogy ez még semmi, amikor a Híradó élő adása közben bemehettünk az irányító központba. El sem tudtam képzelni, hogy miközben otthon nézzük a Híradót, ilyen sok ember dolgozik azon, hogy minden kép, hang, felirat, jókor, jó helyen jelenjen meg a képernyőn. Nagyon király volt az egész!" (5/A)

"Miután a Hit rádió előadótermében meghallgattuk Kauzál Alexandra előadását, átmentünk az ATV-be. Többféle stúdiót végigjártunk, megnéztük élőben, hogy míg a Híradó folyik, mit csinálnak a képpel, elképesztő volt, milyen gyorsan javítják ki a hibáikat, mennyi ember dolgozik egy adáson, milyen sokat tesznek azért, hogy minden jó legyen. TV-ben ezek nem látszanak, örültem, hogy most személyesen láthattam. Találkoztunk több híres emberrel, köztük Gajdos Tamással és Holló Mártával. Nagyon izgalmas, jó - és fantasztikus program volt!" (5/A)

"Köszönöm, hogy részt vehettem az ATV látogatáson, nekem nagyon tetszett. Jó volt látni, hogy hogyan működik a TV, és a Hit Rádió. Legjobban az ATV Híradó stúdiója tetszett, ahol beszélgethettem az aznapi műsorvezetőkkel. Szívesen ellátogatnék ide újra." (5/E)

"Nekem nagyon, de nagyon nagy élmény volt az ATV meglátogatása. Sok mindent megtudtunk, elsősorban az ATV-ről! Azt is megtudtuk, hogy sok minden, ami a TV-ben van, nem mindig igaz. Be is lehetett menni a stúdiókba. Ez nekem nagyon nagy élmény volt! Különösen tetszett, amikor ment az ÉLŐ adás, és mi bent lehettünk az irányítóközpontban, ami nagyon izgalmas volt. Végül, de nem utolsó sorban volt KVÍZ is - különleges nyereményekkel." (4/B) 

"Nagyon jó volt találkozni személyesen Gajdos Tamással és Holló Mártával, akiket eddig csak a Tv-ben láttam, nagyon kedvesek voltak, jó volt velük beszélgetni, érdekes volt látni a stúdiókat, ahol a műsorok készülnek, és az eszközöket, amiket használnak. Érdekesnek találtam a Tv-s munkákat, lehet, hogy én is ott szeretnék dolgozni!" (5/D)

A Motivátor szervezői
Publikálta: Gál-Szabó Edina
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium