BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Thanksgiving Day ünnep az Újszász utcában
2018.12.12.
- Idén elmarad a Thanksgiving Day ünnep - hangzott el a mondat osztályfőnökünk szájából Rövid puhatolózás után kiderült, hogy a tanárok elfoglaltsága közrejátszik a dologban :( Persze ezt a 8.C tanulói nem hagyhatták, hiszen ez az utolsó év, ez pedig mégis csak a fentebb említett osztály kedvenc iskolai ünnepe. Itt még semmit sem sejtve mondtuk: - Majd mi megszervezzük! -
Thanksgiving Day ünnep az Újszász utcában
 
- Idén elmarad a Thanksgiving Day ünnep - hangzott el a mondat osztályfőnökünk szájából
Rövid puhatolózás után kiderült, hogy a tanárok elfoglaltsága közrejátszik a dologban L
Persze ezt a 8.C tanulói nem hagyhatták, hiszen ez az utolsó év, ez pedig mégis csak a fentebb említett osztály kedvenc iskolai ünnepe.
Itt még semmit sem sejtve mondtuk:
- Majd mi megszervezzük! -

Rövides átgondolás után arra jutottunk, hogy ez nem is olyan lehetetlen és a következő szünetben már el is kezdtük a különféle szükséges engedélyek beszerzését az illetékesektől.
Miután az említett személyek rábólintottak a dologra nem volt más feladatunk, mint a délutáni szabad időnkben összeülni a könyvtárban és megvitatni a programokat.
Ezt követően másnap már egy “fogjukrá” tervel ültünk osztályfőnökünk, Rita néni elé, aki rendbe rakta a dolgot és szisztematikusan elrendezte a program listát.

Teltek a napok szorított az idő.
Elméletben meg kapták az osztályok az értesítést
Elméletben minden kész
Elméletben minden rendben van.
Na és gyakorlatban?

Így kezdtük el megtervezni a 2018-as Thanksgivig Day-t.
A gyakorlatról beszéljenek a képek...
Eljött a nagy nap. Első órában az osztályok átvették a hálaadás történetét, és feldíszítették az osztályukat. Következő órában a süti standokat készítették elő. Ezt követően a lánytornateremben Pátkai Beni tartott előadást az Amerikában szerzett tapasztalatokról, személyes élményekről, arról, hogy ott hogyan élik meg ezt a napot. Ez alatt a három fős zsűri: Makkai Ferenc, Németh Tamás és Horváth Bea vizet iszogatva (így öntöttek tisztavizet a pohárba) értékelte a külön erre a napra, minden osztály által készített kisfilmeket illetve az osztálydekorációkat. Ez után következett a süti vásár,  amit a  zsűri is pontozott. Az itt befolyt összeget az iskolánknak adományoztuk. A soron következő program a fele-sem igaz vetélkedő volt a lánytornateremben melynek műsorvezetője Horváth Gellért tanár úr volt, a játékban megjelenő karakterek megszemélyesítő pedig Bódi László, Kántor Zsolt, Turai Juli, Legény Krisztina voltak. Utolsó órában az osztályok is megnézték a beküldött pályaműveket. Az egész napot szervezők STAFF-os pólóban rohangáltak, jelenlétükkel segítve az egyes programokat. Az egész iskola számára élvezetes nap lett ebből a viccnek szánt mondatból: ,, majd mi megszervezzük’’.
Publikálta: Makkai Ferenc
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium