BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Családi Társasjáték délután az Újszász utcában
2019.02.27.
Több mint egy éve elkezdtük megszervezni Iskolánkban (iskoládban?) a Társasjáték Szakkört. Nagyon sok az érdeklődő, ami alkalmanként 20-25 résztvevőt is jelent. Ma már az induló 3-4 játéknál sokkal több van, ami köszönhető egy egész éves projektnek, és a lelkes szervezőknek.
Tisztelt Bornemisza Péter!

435. Születésnapod alkalmából egy nagyszerű hírrel akartalak megörvendeztetni Téged.
Több mint egy éve elkezdtük megszervezni Iskolánkban (iskoládban?) a Társasjáték Szakkört. Nagyon sok az érdeklődő, ami alkalmanként 20-25 résztvevőt is jelent. Ma már az induló 3-4 játéknál sokkal több van, ami köszönhető egy egész éves projektnek, és a lelkes szervezőknek.
Lehet, hogy nem tudtad, de pár hete az iskoládba (iskolánkba?) süti vásárt szerveztünk, aminek az volt a célja, hogy kiegészítsük a társasjáték parkunkat, és annyi bevételünk lett (4,2×104), amiből nyolc új játékot tudtunk venni.
Szakköreink minden pénteken, 14 órától 16 óráig tartanak. A tavalyi tapasztalatokból kiindulva most próbáltunk sokkal jobban odafigyelni a dolgokra. Például
Szakkörünknek van saját szabálykönyve, Házirendje van. Ennek értelmében például a játékok darabjait minden játék végén le kell számolni, a teremben nem szabad enni és inni, rendet kell tartani stb. Ezekkel a szabályokkal kisebbre csökkentettük annak a veszélyét, hogy valami megrongálódik vagy elveszik. Ez már majdnem reformáció...

Családok számára megszervezzük március 1-én, pénteken a társasjáték családi estet, ahol a gyerekek mellett a szülőket is szeretettel várjuk 17.00-20.00 óra között.
   Ha szeretnél jönni, akkor erre a címre válaszolj vissza, hogy számíthatunk-e rád: tarsasjatekszakkor@gmail.com (aki e-mailben előre jelez, annak ingyen tombolát adunk ajándékba).
Rengeteg tervünk van az év végéig, amit most az erősödő innovációs készség miatt nem akarok papírra vetni, de tudnod kell, hogy mi nagyon büszkék vagyunk az iskolánkra (iskoládra?).
Jó lenne, ha Te is itt lennél pénteken, és adnál nekünk tanácsot*, hogyan tovább…

Szeretettel gondolunk rád!
Boldog Születésnapot Péter bácsi!

* „El ne veszessed az kincses várost, im tanácsot adok,
Kicsiny ideig szoros az úta, de oztán nyugodtok,
Az szorossággal hasznos voltaért ti ne gondoljatok.


Tanácsom nekem, ha megfogadnád, imilyetén leszen,
Hogy minden gondod, fohászkodásod csak a város legyen,
Mert nincs itt hazánk, azért ez világ úgy mint árnyék legyen”


( Bornemisza Péter: Isten városáról, az mennyországról való ének részlet; 1567)
Publikálta: Makkai Ferenc
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium