BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Pályázat: Európai Ifjúsági Károly-díj
2011.01.21.
Az Európai Ifjúsági Károly-díj, amelyet az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány közösen hirdet meg, a 16 és 30 éves korosztály által benyújtott pályázatoknak ítélhető oda. A díjat olyan projektek nyerhetik el, amelyek elősegítik az európai és nemzetközi megértést, előmozdítják a közös európai azonosságtudat és integráció kialakulását, valamint mintaként szolgálnak az Európában élő fiatalok számára. A kiválasztott programok között ifjúsági csereprogramok, illetve európai dimenzióval rendelkező művészi és internetes projektek találhatók.
10 000 eurós összdíjazás

A három nyertes pályázatot 5000, 3000, valamint 2000 eurós díjjal jutalmazzák. A nemzeti szinten kiválasztott 27 projekt képviselői meghívást kapnak az Aachenben 2011. május 31-én tartandó díjkiosztó ünnepségre. A három legjobb projektnek járó díjat az Európai Parlament elnöke és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány képviselője adja át és a díjazottak meghívást kapnak az Európai Parlament meglátogatására.


A 2010-es nyertesek

2010-ben az "EURÓPA-vonat" elnevezésű német projekt nyerte az Európai Ifjúsági Károly-díjat. A díjnyertes projekt keretében 24 európai szakképző iskola tanulói az "Airbus" elv alapján munkamegosztással terveztek és építettek meg egy modell méretű mozdonyt, amelynek egyedi vasúti kocsijai az egyes résztvevő országok sajátos jellemzőit mutatták be. A második az írországi "You are here" könyvprojekt, a harmadik pedig a "BEST mérnöki verseny (BEC)" névre keresztelt bolgár projekt lett.


A jelentkezési lap az Európai Ifjúsági Károly-díj weboldalán érhető el:
http://www.charlemagneyouthprize.eu


További információ

Ayla Sultan Çiçek
Tel: 0032-2-284 10 09
Mobil: 0032-498-98 13 37
E-mail: ayla.cicek@europarl.europa.eu

Szontagh Andrásné Czugler Annamária
PR attasé
Európai Parlament
Tájékoztatási Irodája Magyarországon
Tel: (1) 4113571
E-mail: andrasne.szontagh@europarl.europa.eu
Publikálta: Morvay Péter
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium