BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
A MOZGÁS ÖRÖMÉÉRT - Sikeresen pályázott a Szent Pál Akadémia FC
2012.03.12.
A Szent Pál Akadémia Futball Club [SZPA FC) az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjának TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR kódszámú a „Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása" című pályázati felhívására „A MOZGÁS ÖRÖMÉÉRT- A Szent Pál Akadémia FC nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása témájú pályázata" címen sikeresen pályázott. Projektünk fő célkitűzése, hogy az egyesület rendelkezésére álló eszközeivel minél több diákot vonjon be a foglakozásainak munkájába. így - hitünk szerint - a gyerekek szabadidejüket tartalmasán töltik el.
Az egyesület öt oktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodást, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Budapesten, Pécsen, Salgótarjánban, Debrecenben és Nyíregyházán az utánpótlás bázisai erősödjenek, és fejlődésükben új irányt vegyenek. A program keretében havi-, heti szakkörök, tehetséggondozó foglalkozások, vetélkedők, táborok valósultak meg 2010. december és 2012. január között elsősorban labdarúgás sportágban, de a gyermekek a szertorna a kosárlabda és a tömegsport foglalkozások közül is választhattak.

A projekt megvalósulása az egyesület egyik alapvető szakmai céljának megvalósulását segíti elő. A gyerekek a kezdő, tömegsport jellegű foglalkozásokon megtanulják az egyes sportágak alapjait, a tehetségesebbek számára megnyílik a lehetőség az egyes sportágak magasabb szintű művelése előtt. A pályázati program segítségével nagyobb lehetőségük van a gyerekeknek konkrét sportprogramokba kapcsolódáshoz. A program az iskolában jeleníti meg a megfelelő szintű szakmai színvonalat. A projekt segítségével növekszik az egyesület és a közoktatási intézmények közötti együttműködés mértéke, és erősíti az iskolák és az egyesület szakmai hátterét is.

A projekt segít a gyerekek személyiségfejlődésében és képességeik kibontakoztatásában: felszínre hozza a gyerekekben lévő kreativitást, növeli íz önbizalmukat, kapcsolatteremtő, Önkifejező, problémamegoldó és konfliktuskezelő képességüket, aktivitásukat és egészségtudatukat. A program során közösségépítés is zajlik. A program megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítottunk a hátrányos helyzetű gyerekek bevonására, akik számára ez a pályázat a tanórán kívüli és szabadidős tevékenységekhez való egyenlő esélyű hozzáférés lehetőségét teremti meg.

Szent Pál Akadémia Futball Club TÁMOP3.2.11./10/1/KMR-2010-0011 A MOZGÁS ÖRÖMÉÉRT

USZT lábléc
Csatolt fájlok:
Publikálta: Hunyadi Károly
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium