BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Feltérképező robot 2, Feltalálok előnyben - Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny
2013.11.14.
A versenyt 23. alkalommal hirdeti meg az EMMI és a Magyar Innovációs Szövetség. A tavalyi versenyen két tanulónk, Szabó Dávid és Oszlányi Zsolt - feltérképező robot című pályamunkájával - elismerésben részesült. Ajánljuk a versenyt minden kreatív, innovatív műszaki, informatikai vagy természettudományos tehetségű diákunknak. És azoknak is, akik nem érzik magukat tehetségesnek ezekben, de remek ötleteik vannak.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Innovációs Szövetség, valamint az MTVA által immár 23. alkalommal hirdeti meg az

Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt.
 
Az elmúlt huszonkét évben tehetséges, kreatív fiatalok sora jelentkezett az ország minden részéből erre a versenyre, elismerést szerezve maguknak, tanáraiknak és iskolájuknak is.
 
A díjazott fiatalok között több mint 2,5 millió forint ösztöndíj kerül kiosztásra, akik emellett 20 többletpontot is kaphatnak az egyetemre, főiskolára történő felvételi jelentkezés esetén.
 
A legjobbnak ítélt fiatalok felkészítő tanárai is részesülnek ösztöndíjban.
 
A 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három győztese 2014. szeptember 19-24. között, Magyarországot képviselve, részt vehet az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén, Varsóban.
 
A hazai, Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre az eddigiekhez hasonlóan 15 és 20 év közötti fiatalok nevezhetnek (egyénileg vagy 2 fős csapatban), az általuk kiválasztott bármilyen tudományos munkával, innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről. Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, sehol máshol nem alkalmazott, használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, illetve konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is. A versenyen részt lehet venni egyéb versenyre készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is.
 
A jelentkezési határidő: 2014. január 8.
 
A pályázati felhívás a csatolt dokumentumban.
Csatolt fájlok:
Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium