BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
„Az igazat mondd, ne csak a valódit” – kerületi vers- és prózamondó verseny az Újszászban
2014.03.17.
Idén először került megrendezésre a XVI. kerületi vers- és prózamondó verseny a Bornemiszában. A szervezés feladatain kívül dobogós eredményeket is kaptunk.
Március 13-án a kerület több, mint tíz iskolájából érkeztek tanulók, hogy két korcsoportban: 5-6. évfolyam és 7-8. évfolyam, azon belül két kategóriában: vers és próza, tegyék próbára tehetségüket. Az ötödikes oldalfolyosó vált a vendéglátás és a verseny helyszínévé. Makkai Ferenc igazgatóhelyettes úr és Farkas Gabriella kerületi magyar tantárgygondozó megnyitója után elkezdődött a versengés. A színvonalas produkciók hallgatása során újra átéltük a szépirodalom néha felszabadítóan szórakoztató, néha szívszorítóan katartikus élményét. Egyik kategória zsűrijének sem volt könnyű dolga. Iskolánk mindkét korosztályban elért egy-egy dobogós helyezést: Horváth Noémi 7.a osztályos tanuló, Lajkó Anita tanárnő  tanítványa a 7-8. évfolyamon vers kategóriában, Lesták Sámuel 5.d osztályos tanuló, Holcsik Annamária tanárnő  tanítványa az 5-6. évfolyamon próza kategóriában ért el második helyezést. A versenyzők és kísérőik az eredményhirdetés és a jutalmak átvétele után jókedvűen, elégedetten távoztak, megköszönték a gördülékeny szervezést, a finom szendvicseket, és többen megdicsérték a szép iskolaépületet.
Mi is mindenkinek köszönjük a segítséget, együttműködést, az iskola vezetőségének a támogatást, és szívből reméljük, hogy ez a rendezvény is hozzájárult az iskolánkkal kapcsolatos előítéletek lerombolásához és jó hírünk terjedéséhez!
 
Turai Julianna és az újszászos magyarosok
 
Publikálta: Lajkó Anita
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium