BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
A rajz OKTV idei eredményei
2014.06.17.
Diákjaink sikere az idei rajz vizuális kultúra OKTV-n A 2013-14-es tanévben újra döntőbe jutottak diákjaink, és sikeresen képviselték iskolánkat az erős mezőnyben, ahol művészeti gimnáziumokkal is összemérték tudásukat. Pham Quan Mikeás 5. helyezést ért el, Balázs Krisztina pedig a tavalyi eredményéhez hasonlóan újból a döntőbe jutott, és 11. helyezett lett. Resszer Noémi és Somogyi Daniella a középdöntőbe, a legjobb 50 versenyző közé jutottak, ezáltal munkáik szerepeltek a legjobb pályaműveket bemutató kiállításon.
Diákjaink sikere az idei rajz vizuális kultúra OKTV-n

A 2013-14-es tanévben újra döntőbe jutottak diákjaink, és sikeresen képviselték iskolánkat az erős mezőnyben, ahol művészeti gimnáziumokkal is összemérték tudásukat.

Pham Quan Mikeás  5. helyezést ért el,
Balázs Krisztina pedig a tavalyi eredményéhez hasonlóan újból a döntőbe jutott, és 11. helyezett lett.

Resszer Noémi és Somogyi Daniella a középdöntőbe, a legjobb 50 versenyző közé jutottak, ezáltal munkáik szerepeltek a legjobb pályaműveket bemutató kiállításon.

Az idei téma a SZÍNHATÁS volt.
A versenyzőknek a színtannal kapcsolatosan kellett megadott feladat csoportokból választva pályamunkát beadniuk.

Pham Quan Mikeás egy SZÍNHÁBORÚ címet viselő képregényt készített, melynek a történetét is maga találta ki. A szín és színtelenség kontrasztját használta fel egy mai társadalmi jelenség futurisztikus meséjéhez. A könyvektől, olvasástól, gondolkodástól elidegenedett emberek képzeletbeli történetében a gépek uralomra törnek, eltüntetik az emberek színét, egyéniségét, gondolatait, és a könyveket. Az egyik szereplő elrabolt színeit egy könyv véletlenszerű megtalálásával, és a gépekkel szemben indított lázadással nyeri vissza.

Balázs Kriszti pedig a dísztárgytervezés kategóriában egy több funkciós plasztikát készített. A tárgyat kis és nagy méretben falba, padlóba, illetve asztalba süllyesztett változatban is elképzelte. Az eredeti ötlet egy falba építhető opálüvegből kivitelezett világító plasztika, melynek középső stilizált virágszerű része kivehető, és dísztárgyként elhelyezhető a térben.
A második fordulóban modell után kellett megadott időre portré tanulmányrajzot készíteniük. A harmadik fordulóban pedig Csontváry Kosztka Tivadar munkásságához kapcsolódó tesztet, valamint a helyszínen ismertetett kreatív feladatokat oldottak meg.

Eredményükhöz gratulálunk!
publikálta: Bíró Ilona
 
Publikálta: Kiss Ilona
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium