BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Dupla siker a DUE pályázatán
2015.05.19.
Az Bornemisza ÉTER sikere mellett fődíjas lett egy diákunk a Diák Újságírók Egyesülete által kiírt „Versenytársak” képzőművészeti pályázatán is
A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) először hirdette meg idén tavasszal Versenytársak című pályázatát 12-22 év közötti diákok számára. 
Olyan vizuális pályaműveket vártak a diákoktól, amelyek egyéni látásmóddal közelítik meg a verseny fogalmát, és azt videó, fotó, fotómontázs, vagy kollázs technikával jelenítik meg.
A verseny során a pályamunkákkal a verseny, versenyhelyzetek mindennapiságát kellett bemutatni. A versenyzők alkotásait egy korcsoportba tömörítve értékelték, így együtt indultak az általános, és középiskolások, valamint a 18-22 éves korosztály is.
Az indulók kötött összesen három helyezettet választott ki a zsűri.

A száva utcai iskolába járó 8. e. osztályos
Németh Violetta „Versengés a vevőért” című kollázsával elhozta az 1. díjat.
         
(A kép arról szól, hogy a mindennapi életben a vásárlókért komoly verseny folyik. A reklámokon keresztül, gyakran erőszakosan és rámenősen szeretnék elérni a cégek, hogy az Ő terméküket vegyük meg.)

A Millenáris Parkban megrendezett DUE Médiahálózat 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján körülbelül kétezer diák, tanár, és szülő vett részt.


Publikálta, Bíró Ilona
Publikálta: Kiss Ilona
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium