BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
A tanév angolos eseményei a Száva utcában
2017.07.19.
Az idei tanévünk is változatos programokkal és eredményes versenyek rendezésével- illetve részvételével telt.
A Hálaadás napját- hangsúlyt fektetve annak keresztény hátterére- az idén osztályokban, illetve tanulócsoportokban ünnepeltük meg. A tanulók lelkesen készültek ismeretterjesztő anyagokkal, versenyfeladatokkal és jutalmakkal, kiváló kosztümös előadásokkal, díszletekkel és természetesen süteményekkel és egyéb finomságokkal. Az elmaradhatatlan vendégség és jókedv- szimbolizálva az első Hálaadási vacsorát- már hagyományszámba megy.

A tavalyi évhez hasonlóan, ismét iskolánk vállalta az 5. és 6.évfolyamnak megrendezett Kerületi Angol nyelvi Vers-és Prózamondó Verseny megszervezését. Házigazdaként nagy örömünkre szolgált, hogy szinte az összes kerületi iskolából fogadhattunk résztvevőket, akiket a verseny zsűrizése és az eredményhirdetésre való várakozás szünetében vendégül láthattunk és hála szponzorainknak- ATV, MM Publications és Oxford kiadó- nemcsak a nyerteseknek, de az összes indulónak és felkészítő tanáraiknak is bőséges ajándékokat adhattunk. Külön öröm számunkra, hogy a dobogósok között saját tanulóinkat köszönthetjük:
5.évfolyam: Bánfi Anett 2.hely, Lévai Balázs 3.hely
6.évfolyam: Kassai Roberta 2.hely, Kovács Barnabás 3.hely Gratulálunk nekik és a felkészítő tanáruknak, Zaszlavik Andreának!

Május végén került sor az idén második alkalommal megrendezett  Gyülekezeti iskolák közötti Angol nyelvi olvasási verseny döntőjére a Száva utcában,amin a 7. és 8.évfolyam tanulói vettek részt . A szóbeli döntőbe azok juthattak be, akik az első két forduló mindegyikét 90% fölött teljesítették.

A Száva utcai diákok ismét sikert arattak: A 2.helyet a 8.évfolyamos Rátosi Balázs és Boda Péter csapata, a 3.helyet a 7.évfolyamos Mohácsi Barnabás és Kardos Bence páros foglalta el. Felkészítő tanáruk Kovács Krisztina.

Gratulálunk!
Publikálta: Kovács Krisztina
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium