BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Sikeres szereplés az idei Vizuális kultúra OKTV-n
2019.04.14.
A Vizuális kultúra OKTV versenybizottsága "Világló hagyomány" címmel a magyar népi kultúra témáját választotta idén. A döntőbe jutott diákok munkáiból szombaton kiállítás nyílt a D17 Galériában. Torma Sára (11.a) 5. helyezett lett
A kiállítást Sándor Ildikó néprajzkutató nyitotta meg. Az esemény védnöke Hercegh Anita, a köztársasági elnök felesége személyesen is részt vett a megnyitón. A díjakat Zombori Béla, a Vizuális kultúra OKTV ügyvezető elnöke adta át.

Az OKTV verseny első fordulójára a megadott témában pályaművet készítettek a diákok, ezekből a legjobbak megtekinthetők a galériában.
A második és harmadik fordulóban adott helyen, időre kellett ábrázoló, és kreatív feladatokat megoldaniuk, amelyben művészettörténeti téma is volt teszt formájában. 

Ahogy az elmúlt években, most is együtt indultak neves művészeti gimnáziumok az általános gimnáziumokkal. A jelentős óraszám hátrány ellenére Torma Sára a mezőny élén végzett az 5. helyen. Az első fordulóban a pályaművére (alkalmazott grafika) a zsűri maximális pontszámot adott. A döntőben készített feladata is kiállításra került a legjobbak között. Sára szorgalmasan végigdolgozta a szeptemberben kezdődő és márciusig tartó versenyidőszakot. Teljesítményéhez gratulálunk!

Bíró Ilona
 
Publikálta: Kiss Ilona
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium