BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Újszászos győzelem a BPG angol olvasási versenyen
2019.06.07.
Mindenkinek ajánlom ezt a versenyt, ugyanis nem kell magolnod, órákig tanulnod, hanem csak élvezned kell a versenyt, és elkészítened a feladatokat csoportmunkában. A könyvválasztásnál jól döntöttünk, fordulatos, izgalmas a történet, élvezetes volt angolul olvasni, és sokat bővült a szókincsünk is.
Újszászos győzelem a BPG angol olvasási versenyen
 
Az angol olvasási versennyel kapcsolatban javarészt csak jó emlékeim vannak. A verseny menete alatt sokat tanultunk, és ráadásul egy olyan tantárgyból, amit szeretek, angolból. Mindenkinek ajánlom ezt a versenyt, ugyanis nem kell magolnod, órákig tanulnod, hanem csak élvezned kell a versenyt, és elkészítened a feladatokat csoportmunkában.
A könyvválasztásnál jól döntöttünk, fordulatos, izgalmas a történet, élvezetes volt angolul olvasni, és sokat bővült a szókincsünk is. A versenynek több fordulója van, de leginkább az utolsó kettő volt a legélvezetesebb. Az utolsó előtti fordulóba nem is volt nehéz bekerülni.
A forduló feladata az volt, hogy valamilyen formában fel kell dolgozni a könyvet, amit választottál, a mi esetünkben a Sherlock Holmes­ – The Norwood Mystery című könyvet. Mi egy olyan parafatáblát készítettünk, amin rajta voltak az esemény szálai, a bizonyítékok, fotók, és össze voltak kötve.
Számomra a döntő volt a legélvezetesebb része a versenynek, a feladatok és az izgalom miatt is. Május 17-én a Száva utcai iskolában. Először egy ppt előadást tartottak a  csapatok a választott könyvről és a szerzőről, a második részben pedig a színdarabot adtuk elő a történet egy részletéről korhű jelmezekben.
Gratulálunk a másik két csapatnak is a színvonalas munkájukért, előadásukért.
 
1.       helyezett: Surányi Petra 7.D, Paulovics Hanna 7.D, Hazafi Dávid Bence 7.C – BPG Újszász utcai általános iskola
2.       helyezett: Bánfi Anett, Füzér Eliza
2.       helyezett: Kardos Máté, Bók Donát. A holtversenyben második helyezett csapatok a  BPG Száva utcai általános iskola   
          diákjai
 
Publikálta: Hazafi Dávid Bence
Publikálta: Makkai Ferenc
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium