BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Holokauszt Emléknap
2011.05.05.
Országos poszter tervező csoportmunka a Yad Vashem Intézet és a Holokauszt Emlékközpont szervezésében a magyarországi Holokauszt Emléknap (április 16.) alkalmára - Iskolánk négy diákja Korompay Dorina, Péterbence Abigél, Somló Panna és Balogh Zsanett kimagasló részvételéért emléklapot kapott és a 3. e osztály által készített egyik plakát különdíjas lett.

Április 16-át az országgyűlés 2000-ben hivatalosan magyarországi holokauszt emléknapnak nyilvánította.
2011-ben ez alkalommal a Yad Vashem Intézet és a Holokauszt Emlékközpont felhívást intézett holokauszt tárgyú plakátok készítésére. A holokauszt egy adott témakörén belül olyan posztereket kellett készíteniük a diákoknak, melyek konkrét üzenetet is közvetítenek a mai fiatalok számára. 
Több mint 60 plakát érkezett 20 magyarországi általános és középiskolából. A kiállításon megtalálható volt iskolánk 3. e és a 8. e osztály tanulóinak a munkája is. A 3. e osztály plakátja különdíjban részesült.

A kiállítás megnyitóján Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet asszony hangsúlyozta: ” A gyűlölet minden formája, így az antiszemitizmus is olyan jelenség, mely végső soron arra a társadalomra hat vissza, amely azt generálja. Nagyon fontos a gyűlölet minden formája ellen küzdenünk, és bár pusztán az oktatással ez nem lehetséges, az oktatás mégis az egyik leghatékonyabb fegyver a kezünkben. Az itt látható munkák és megjelent diákok, pedagógusok a példa arra, ez már működik, de ezt sosem szabad abbahagynunk, és ki kell szélesítenünk ezt a tevékenységet.”
 
Publikálta: Tornóczi Valéria
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium