BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Ökrös Nátán (9.b) első helyezést ért el a Zipernowsky országos angol nyelvi versenyen
2010.11.15.
Ökrös Nátán (9.b) első helyezést ért el a Zipernowsky országos angol nyelvi versenyen. Jutalmul egy izgalmas, gazdag programokból álló egyhetes angliai utazást nyert. Gratutálunk!
Idén negyedik alkalommal invitálta a nyelvi évfolyamok tanulóit egy színvonalas négyfordulós versenyre a pécsi Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola. Ez az egyetlen országos verseny, amely kifejezetten a nulladikosoknak szól, és meglehetősen népszerű is, mivel a nyelvi évfolyamos iskolák kétharmada képviselteti magát.
Az első három fordulóban az emailen megkapott színes feladatokat kell megoldani, majd elpostázni. Minden forduló után megjelennek a pontszámok a neten, és a legjobbak haladhatnak tovább az új kihívás felé. A legizgalmasabb rész a szóbeli forduló.

Március 22-én tíz órakor kezdődött a megnyitó Pécsen. Hajnalban kelés, hosszú utazás, egy kis eltévedés után pár perccel a kezdés előtt toppantunk be. A versenyszervezők azzal köszöntötték Nátánt: „Utolsókból lesznek az elsők!” A helyi szervezők, zsűritagok és segítők egyébként bámulatos vendégszeretettel, kedvességgel és figyelmességgel bántak a versenyzőkkel!
A köszöntő után irány a szöveghallgatásra előkészített tanterem. Ezután jött a beszélgetés a háromfős zsűri előtt. Szülők, tanárok kis csoportjai várták a folyosón, hogy előbukkanjon az ajtó mögül a vizsgázójuk: „Na mi volt? Mit kérdeztek?” Várakozás közben még elcsevegtünk egy kicsit angolul, Nátán szülei a háttérben csendesen imádkoztak...Nátán nem izgult.
Az eredményhirdetés nagyon ünnepélyes hangulatban zajlott. Az Oxford University Press képviselője meghatódva ecsetelte, milyen nagyszerű, komoly érdeklődési körrel megáldott diákokkal találkozhatott, és hangsúlyozta, milyen nagy jelentőségű az, hogy 14-15 éves emberek természetességgel kommunikálnak az anyanyelvi zsűritagokkal. Személyes beszélgetésben kiemelték Nátán szép kiejtését, értékeket hordozó személyiségét, gratuláltak az iskolának, és kívánták, hogy legyen még sok ilyen diákunk...„Igen, sok-sok nagyszerű tanítványunk van!” – gondoltam magamban, és elöntött a hála, és valamiféle patriotizmus.

Elkezdődött az eredményhirdetés. Hátulról, ahogy az lenni szokott. Tizenkettedik, tizenegyedik...hetedik...negyedik...Nátánnal    egymásra néztünk...harmadik, második, „Megnyertem! Dicsőség az Úrnak!”
Publikálta:
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium