BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
Könyvek a Biblia megismeréshez, a Bibliaismeret tanulásához
2014.09.25.
Megjelent és megvásárolható az iskolában a Biblia világa és a Bevezetés a Biblia világába sorozatok első két-két kötete. A következő hetekben Bibliaismeret tanáraink tájékoztatják a diákokat, hogy melyik évfolyamon,melyik könyv használatát javasolják. A könyvek az állami általános iskolákban folyó hit- és erkölcstan oktatás tananyagául készültek, de kiválóan alkalmasak az egyházunk által fenntartott iskolákban is a Biblia tanulmányozás segítésére, a Bibliaismeret tantárgy oktatására.
A könyvek alapjául az a tanterv szolgál, amelyet Németh Sándor vezető lelkész felkérésére, az ő iránymutatása alapján a Ruff Tibor által vezetett tantervi bizottság készített. A könyveket részben a Szent Pál Akadémia oktatói, részben a Bornemisza Gimnázium és Általános Iskola – az adott korosztályok oktatása során sok éves tapasztalattal rendelkező – bibliaismeret tanárai írták és szerkesztették. A munka során más iskoláinkban tanító kollégáink tapasztalatát, tanácsát, véleményét is figyelembe vették, fölhasználták.
A kiadványokból terveink szerint egy nyolckötetes sorozat készül, amely két alsorozatból áll. Az alsósok számára a „Bevezetés a Biblia világába” 1-4-ig köteteit szánjuk. A többi korosztálynak (nem csak a felsősöknek, hanem a középiskolásoknak, sőt olyan felnőtt olvasóknak is, akik szisztematikus bibliaismereti tanulmányokat kezdenek meg) a „Biblia világa” 1-4 sorozatot ajánljuk. A jelenleg már megjelent két-két kötet után a jövő tanévre mindkét alsorozatból a 3. köteteteket, majd a 2016/17-es tanévre a 4. köteteket szeretnénk megjelentetni. A teljes sorozat tehát másfél-két év múlva lesz a terveink szerint kész. A jövő tanévtől, az akkor már összesen hat kötet, az iskolai tankönyvrendelés során rendelhető lesz, így az ingyenesség az érintett évfolyamokon és a kedvezményezett tanulói csoportokban a saját iskoláinkban a tankönyvcsomag összeállítása és megrendelése során  lesz érvényesíthető. Ebben a tanévben az ingyenesség biztosítására már nincs lehetőség, tehát a könyvek megvásárlását a szülők saját döntésére bízzuk. A döntést és a vásárlást a kiadó egy saját iskoláinkban alkalmazott kedvezményes árral tudja segíteni.

A könyvek ára:
Bevezetés a Biblia világába 1. 1890 helyett 1500 forint
Bevezetés a Biblia világába 2. 1890 helyett 1500 forint
A Biblia világa 1. 2490 helyett 2000 forint
A Biblia világa 2. 2490 helyett 2000 forint 
Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium