BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
A magyar középiskolások teljesítménye nemzetközi összehasonlításban - PISA vizsgálat, 2009
2010.12.13.
A PISA-vizsgálat a világ legfejlettebb országait tömörítő gazdasági szervezet, az OECD nemzetközi tanulói teljesítménymérési programja, amely 2000-től háromévente méri a tizenöt éves tanulók szövegértési, matematikai és természettudományos képességeit.
A PISA jelenleg a legnagyobb és legtekintélyesebb az ilyenfajta mérések között, legújabb eredményeinek megjelenését az egész világon élénk figyelem kíséri. Az OECD Párizsban, Berlinben, Brüsszelben, Madridban, Mexikóvárosban, Tokióban és Washingtonban is tartott sajtótájékoztatókat.
 
A 2000-ben, 2003-ban és 2006-ban készített adatfelvételekben matematikából és szövegértésből átlageredményeink valamivel az OECD-országok átlaga alá, természettudományból azzal egy szintre helyezték hazánkat. A 2009-es eredmények megjelenését azért is övezi nagy figyelem, mert ez az első olyan ciklus, amelyben 2000 után először, ismét a szövegértés területét vizsgálják, így ennek a területnek a fejlődéséről nemzetközi viszonylatban tízéves áttekintést kaphatunk.
Csatolt fájlok:
Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium