BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
A Facebookon csak árucikkek vagyunk?
2011.02.04.
Fontos cikk az atvponthun. Plusz egy ráadás ajánlat.
Részlet a cikkből:

"Sok szakember fejezte már ki abbeli aggodalmát, hogy a  Facebook adatkezelési szabályzata jócskán hagy kivetnivalót maga után, hiszen az tulajdonképpen mindenkit arra bátorít: osszunk meg minél több személyes adatot magunkról. Családi állapot, munkahely, iskolák, telefonszámok, tartózkodási helyek, hogy csak párat említsünk az opcionálisan megadható, közzétehető adatok közül. A neten önként megosztott személyes adatokat pedig bárki elérheti, és akár rossz célra is felhasználhatja. „A Facebooknak nem én vagyok az ügyfele, mint felhasználó, neki a hirdető az ügyfele, én számára csupán egy áru vagyok. Neki én pénzébe kerülök, én viszont nem fizetek semmit azért, hogy használom az oldalt, ezért ő eladja az adataimat”, fogalmazott a szakértő, aki szerint a közösségi hálók azért is rendkívül népszerűek hirdetés szempontjából, mert kiküszöböli a hirdetők legnagyobb problémáját, mégpedig azt a dilemmát, hogy pontosan kit szólítsanak meg reklámjaikkal. A Facebook esetében egy nagyon fontos hátrány, hogy abban a pillanatban, ahogy belépünk az oldalra, a bitjeink mondjuk Németországon keresztül az USA-ban  fejezik be útjukat. "


És a ráadás:

"...a  bevezetett szolgáltatás kéri a felhasználók beleegyezését, a világszerte 400 millió felhasználót tömörítő Facebook húzása tiltakozásra késztette az amerikai politikai élet szereplőit, a magánszférát (privacy) védő civil szervezeteket és persze jó néhány Facebook-tagot is.

A Gizmodo ausztrál újságírója, Dan Yoder a változások hatására törölte Facebook-accountját, és tíz pontban indokolta, mi vitte rá a döntésre . Yoder szerint a Facebook felhasználási feltételei egyoldalúak, a cég egyenesen hadat üzent a magánszférának, erőszakosan viselkedik, a végletekig megnehezíti az accountok törlését és technikailag nem elég felkészült ahhoz, hogy meg lehessen bízni benne. „Vagy nem törődnek túlságosan a magánszférával, vagy nincsenek nagyon jó programozóik, vagy talán mindkettő igaz” – írta Yoder a Gizmodón, és távozott a Facebookról."

Érdemes követni ennek a tapasztalt fickónak a példáját és távozni, nem?

Publikálta: Longauer László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium