BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
BBC History (egy új magazin)
2011.04.12.
A BBC History több mint egy évtizede indult útjára, s ez idő alatt az Egyesült Királyság vezető történelmi magazinjává nőtte ki magát. Azt remélem, hogy a magyar kiadáson dolgozó kollégáim hasonló sikert könyvelhetnek majd el, és hiszem, hogy Ön, kedves Olvasó, igen gazdag étlapot kap majd a történelem megemésztésre érdemes izgalmas történeteiből. (Dr. David Musgrove, az angol kiadás főszerkeszője)Ezt a magyarországon most induló folyóiratot valószínűleg érdemes lesz gyűjteni az érdeklődőknek. A brit nagykövet így méltatta a lapot a magyarországi bemutatón:

"A történelmi tények ismerete akkor is hasznunkra lehet, amikor a történelemmel visszaélők ellen kell fellépni: például így tudjuk leleplezni a pózoló nacionalizmus ürességét. Ezzel kapcsolatban sok érdekes kérdés merülhet még fel.

Az idő rövidsége nem engedi, hogy ezekben most elmélyedjek, de biztos vagyok benne, hogy a BBC History Világtörténelmi Magazin megteszi majd ezt helyettem is. Garancia erre maga a BBC név is, mely egyet jelent a professzionalizmussal és a kiegyensúlyozottsággal. Ezek a fogalmak a történelemben éppen olyan fontosak, mint bármely más tudományágban, hiszen sok úgynevezett történelmi ténnyel kapcsolatban léteznek eltérő értelmezések.

Biztos vagyok benne, hogy a magyar olvasókhoz közel áll majd a BBC History Magazin stílusa és szeretni fogják a közérthető és élvezhető hangú cikkeket, amelyek neves tudományos írók és történészek tollából származnak.

Fontos külön hangsúlyozni a magazinban közreadott anyagok forrását. A cikkek szerzői az adott terület vezető szaktekintélyei közül kerülnek ki. Legyen a téma akár az ókori Kína, az amerikai függetlenségi háború vagy a berlini fal leomlása, az olvasók biztosak lehetnek benne, hogy aktuális és gondolatébresztő kutatási eredményeket és szakmai vitákat ismerhetnek meg."

A teljes ár is kedvező: nyolcszáz forintért gyakorlatilag egy színvonalas puhafedeles könyvet kapunk kézbe.

Publikálta: Longauer László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium