BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
A medve, akit Paddingtonnak hívtak
2011.09.05.
Könyv 0-99 éves korig.


( klikk a képre!)

A szerző írta:

"Egy fiú azt írta például, hogy a „Paddington” név mindenestül medvénkhez kapcsolódott a számára, így csak ámult és bámult, hogy egy pályaudvart és metróállomást is így hívnak. Egy apáca, csak úgy teljesen váratlanul, kórházból írt nekem – gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, azt hiszem –, megköszönve a sok boldog órát, melyet „Paddingtonnal tölthetett”. Medvénk nem kaphatott volna nagyobb dicséretet – meg is hatódhatott tőle.Mikor az első könyvet írtam, azt sem sejtettem, hogy életnagyságú bronz szobra lesz nevezett vasútállomáson. Talapzatára le-leülnek a népek, ott szendvicseznek, húzzák meg üvegeiket-flakonjaikat, beszélgetnek, nekitámaszkodnak medvémnek. Különös, de borzongatóan boldog érzés, hogy mikor én már rég nem leszek, az ő szobra ugyanott fog állni, ugyanily körülmények között. Remélem, gondolni fog majd rám.”( a nevezetes szobor a pályudvaron)

 Szerző névjegye:

"Név:Bond, Michael

Angol ifjúsági író. 1926-ban született a Berkshire-beli Newberyben. 1945-ben kezdett írni, először újságokban, folyóiratokban jelentek meg rövidebb írásai. Főműve, A medve, akit Paddingtonnak hívtak hozta meg neki a sikert 1958-ban. Ettől kezdve 2008-ig bezárólag a sorozatnak 15 kötete született. Paddington Angliában legalább olyan népszerű, mint Micimackó, és szobra áll a londoni Paddington Pályaudvaron. Több mint húsz nyelven jelent meg a könyvsorozat, több rajzfilm és animációs film készült belőle.

A szerző 1997-ben megkapta az Angol Gyermekirodalom Kiemelkedő Alkotója díjat."

Én eddig ezt az első kötetet olvastam ( a képen), nagyon tetszett. Külön értéke a könyvnek a fordító személye: Tandori Dezső munkája garancia a magas színvonalra.

Publikálta: Longauer László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium